28 / 03 / 2024

Diyarbakır Havalimanı dış seferlere açılacak!

Diyarbakır Havalimanı dış seferlere açılacak!

Diyarbakır'a yurtdışı uçak seferlerinin yapılmasını sağlayacak yeni terminal binasının yapımı sürüyor. Yıl sonunda Diyarbakır, Doğu ve Güneydoğu'nun körüklü terminal binasına sahip ilk havalimanı olacak.



Diyarbakır'a yurtdışı uçak seferlerinin de yapılmasını sağlayacak yeni terminal binasının yapımı sürüyor. Yıl sonunda inşaatın tamamlanmasıyla Diyarbakır, Doğu ve Güneydoğu'nun körüklü terminal binasına sahip ilk havalimanı olacak.


257 milyon TL üzeri yatırımla hayata geçirilecek yeni terminal binasının yapımı devam ediyor. Yeni havalimanlarının bölge ticaretine büyük katkı sağlaması beklenirken yurtdışı seferlere de açık olacak. Diyarbakır Havalimanı'nda günlük 30'u aşkın sefer yapılıyor. Bölgedeki potansiyel dikkate alındığında sefer sayısının artacağına kesin gözle bakılıyor. Diyarbakır''da büyük uçakların iniş yaptığı ana pistin 1.500 metrelik kısmında yenileme çalışmalarına başlanmış alan bakım için kapatılmıştı. 8. Ana Jet Us Komutanlığınca atış alanı olarak kullanılan yaklaşık 1 milyon 100 bin metrekare arazi, Ulaştırma Bakanlığı'na devredilmişti. 


Yeni terminal binasının hizmete açılmasıyla Diyarbakır Havalimanı, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da körüklü tek havalimanı olacak. Yıllık 5 milyon yolcu kapasiteli alanda günlük 10 bini aşkın yolcuya hizmet verilebilecek. Mevcut havalimanı, kapasite yetersizliğinden sadece umre ve hac döneminde dış seferlere açık bulunurken, yeni alanın hizmete girmesiyle yurtdışı seferlere de başlanacak. 


87 bin metrekare kapalı alana sahip terminal binasında 6 köprü ve 1.038 araçlık kapalı otopark yer alacak. Yeni apron sayesinde 6'sı körüklü toplam 10 uçak, bir saat dilimi içerisinde hizmet alacak. 


Dünya



Geri Dön