24 / 04 / 2024

Diyarbakır Havalimanı yeni terminal binasının temeli atıldı!

Diyarbakır Havalimanı yeni terminal binasının temeli atıldı!

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin yurt dışına açılmasını sağlayacak Diyarbakır Havalimanı yeni terminal binasının temeli törenle atıldı. Törende konuşan Maliye Bakanı Şimşek "Bizim çözüm sürecini, güven ortamını güçlü bir şekilde sahiplenip desteklememiz lazı




Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin yurt dışına açılmasını sağlayacak Diyarbakır Havalimanı yeni terminal binasının temeli, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker ve Maliye Bakanı Şimşek'in katıldığı törenle atıldı.


Törende konuşan Şimşek, Diyarbakır Havalimanı yeni terminal binasının kente yakışan bir yatırım olduğunu belirterek, şunları söyledi:


"Nasıl ki Türkiye son 10 yıl içerisinde dünyanın gelişmiş ülkeleriyle batı Avrupa ile arayı hızlı bir şekilde kapatıyorsa şimdi de Türkiye'nin doğusu, güneydoğusu, batısıyla arayı hızlı bir şekilde kapatıyor. Gerçekten 10 yıl önce Türkiye'nin kişi başına milli geliri Avrupa Birliği (AB) ortalamasının yüzde 36'sı civarındaydı. Geçen sene bu yüzde 56'ya çıktı. 10 yıl daha istikrar, huzur ve güven ortamıyla eminim Türkiye bir 20 puan daha kapatacak. Çünkü Avrupa'daki gelişmiş ülkelerdeki sıkıntıları hepimiz biliyoruz. Bizim çözüm sürecini güven ortamını güçlü bir şekilde sahiplenip desteklememiz lazım. Bu çok büyük bir yatırım. Diyarbakır'a yakışan bir yatırım."


Bakan Şimşek, konuşmasını Kürtçe "hayırlı uğurlu olsun" diyerek sonlandırdı.


Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakkanı Mehdi Eker de Diyarbakır Havalimanının uluslararası uçuşların yapılabileceği bir havalimanına dönüşeceğini belirterek, şunları kaydetti:


"Diyarbakır için çok önemli bir gün. Diyarbakır Havaalanı da yeni, modern, uluslararası uçuşların yapılabileceği büyük bir havalimanına dönüşüyor. Bu bizim için çok önemli. 10 tane uçağın aynı anda apronda hizmet alabileceği bir havaalanı. 5 milyon yolcunun hizmet alabileceği bir havalanı. Bu son derece önemli. 200 milyon liralık bir yatırım. Bu havaalanı bundan sonraki süreçte bölge havaalanı olacak."


Bakan Eker, Diyarbakır'ın birçok güzelliğinin 35 yıllık bir sorun nedeniyle adeta küller altında kaldığını sözlerine ekleyerek, çözüm süreciyle bunu gün yüzüne çıkaracaklarını söyledi.


Geri Dön