19 / 04 / 2024

Diyarbakır Havalimanı Yeni Terminal Binası bu yıl sonunda tamamlanacak!

Diyarbakır Havalimanı Yeni Terminal Binası bu yıl sonunda tamamlanacak!

Diyarbakır Havalimanı Yeni Terminal Binası'nın yapımı sürüyor. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nm, 257 milyon TL üzeri yatırımla hayata geçirilecek yeni terminal binası bu yıl sonunda tamamlanacak.




Diyarbakır'a yurtdışı uçak seferlerinin de yapılmasını sağlayacak yeni terminal binasının yapımı sürüyor. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nm, 257 milyon TL üzeri yatırımla hayata geçirilecek yeni terminal binası bu yıl sonunda tamamlanacak. 


Yeni havalimanlarının bölge ticaretine büyük katkı sağlaması beklenirken yurtdışı seferlere de açık olacak. Yıllık 5 milyon yolcu kapasiteli yeni terminal binasının tamamlanmasının ardından Diyarbakır'dan uluslararası seferler düzenlenecek. 87 bin metrekare kapalı alana sahip terminal binasında 6 köprü ve 1038 araçlık kapalı otopark, arıtma tesisi ve ısı merkezi yer alacak. 


Günde 100 sefer düzenlenecek Günde 50'si iniş, 50'si de kalkış olmak üzere 100 sefer düzenlenecek. Aprondan 6'sı körüklü olmak üzere toplam 10 uçak, bir saat dilimi içerisinde hizmet alacak. Mevcut havalimanı, kapasitesinin yetersizliği nedeniyle sadece umre ve hac döneminde yurt dışı seferlerine açık bulunuyordu. Ancak yeni terminal binası tamamlandığında Avrupa ve komşu ülkelere çok sayıda uçak seferleri gerçekleştirilecek. Terminal binası tamamlandığında günlük 10 bini aşkın yolcuya hizmet verecek. 


Dünya



Geri Dön