26 / 04 / 2024

Diyarbakır Havalimanı dış seferlere açılacak

Diyarbakır Havalimanı dış seferlere açılacak

Diyarbakır'a yurtdışı uçak seferlerinin yapılmasını sağlayacak yeni terminal binasının yapımı sürüyor. Yıl sonunda Diyarbakır, Doğu ve Güneydoğu'nun körüklü terminal binasına sahip ilk havalimanı olacak.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Milli Emlak’tan ücretsiz alınan 100 dönümlük arsayı sattı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından, Kırklar Dağı konut mağdurları için Milli Emlak’tan satın aldığı 100 dönümlük arsayı sattığı iddia ediliyor.

Milli Emlak Müdürlüğü'nden 29 adet gayrimenkul satışı! Diyarbakır'da!

Diyarbakır Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Milli Emlak Müdürlüğü tarından 29 adet gayrimenkül satışının yapılacağı ilan edildi. 

TOKİ Diyarbakır projesi için düğmeye bastı! O ilçeye yeni ve ucuz konutlar geliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Diyarbakır Kayapınar projesi için düğmeye bastı. Merakla beklenen projede 71 adet konut yer alacak. İşte detaylar...

Diyarbakır Kentsel Dönüşüm Projesi'nde 96 aileye anahtar teslimi yapıldı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesince yürütülen Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde 96 aileyle anlaşma yapıldı.

Diyarbakır Kayapınar dönüşüm projesi için yıkımlar başladı!

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesi Fırat Mahallesi Aşağı Karakuyu bölgesinde kentsel dönüşüm kapsamında yıkılması planlanan evler ortadan kaldırılıyor.

Diyarbakır Kayapınar'da kentsel dönüşüm başladı!

Diyarbakır Kayapınar' da kentsel dönüşüm başladı. Kentsel dönüşümün Kayapınar İlçesin'de Fırat Mahallesi Aşağı Karakuyu lokasyonunda 96 konutun bulunduğu alanda yapılması planlanıyor.

Diyarbakır Fiskaya Kentsel Dönüşüm Projesi için ilk kazma vuruldu!

Diyarbakır Fiskaya semtinde Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yıkım çalışmaları resmen başladı.

Diyarbakır Fiskaya’da kentsel dönüşüm uzlaşmaları başladı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, riskli alan ilan edilen Fiskaya'da kentsel dönüşüm çalışmalarına başladı. 

Diyarbakır Bağlar'ın çehresi kentsel dönüşümle değişiyor!

Diyarbakır Bağlar'da "riskli" olarak ilan edilen ve yapıların yıkımına başlanan 54 dönümlük alanda Kentsel Dönüşüm Projesi hayata geçiriliyor.

Diyarbakır Bağlar Dönüşüm Projesi kapsamında ilk bina yıkıldı!

Merakla beklenen Diyarbakır Bağlar Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında ilk binanın yıkımı gerçekleştirildi.

Diyarbakır Bağlar kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları hız kesmeden devam ediyor...

Diyarbakır Bismil Millet Bahçesi için düğmeye basıldı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Bismil'de millet bahçesi inşası için düğmeye bastı. Bismil Millet Bahçesi 85 dönüm üzerinde inşa edilecek.

Diyarbakır'da Kentsel Dönüşüm Projesi Anahtar Teslim Töreni gerçekleşti!

Diyarbakır'da "Fiskaya'da Kentsel Dönüşüm Başlıyor" çalışmasının birinci etabı kapsamında anahtar teslim töreni yapıldı. 

Diyarbakır Havalimanı dış seferlere açılacak Haberi

Diyarbakır Havalimanı dış seferlere açılacak

Diyarbakır'a yurtdışı uçak seferlerinin de yapılmasını sağlayacak yeni terminal binasının yapımı sürüyor. Yıl sonunda inşaatın tamamlanmasıyla Diyarbakır, Doğu ve Güneydoğu'nun körüklü terminal binasına sahip ilk havalimanı olacak.


257 milyon TL üzeri yatırımla hayata geçirilecek yeni terminal binasının yapımı devam ediyor. Yeni havalimanlarının bölge ticaretine büyük katkı sağlaması beklenirken yurtdışı seferlere de açık olacak. Diyarbakır Havalimanı'nda günlük 30'u aşkın sefer yapılıyor. Bölgedeki potansiyel dikkate alındığında sefer sayısının artacağına kesin gözle bakılıyor. Diyarbakır''da büyük uçakların iniş yaptığı ana pistin 1.500 metrelik kısmında yenileme çalışmalarına başlanmış alan bakım için kapatılmıştı. 8. Ana Jet Us Komutanlığınca atış alanı olarak kullanılan yaklaşık 1 milyon 100 bin metrekare arazi, Ulaştırma Bakanlığı'na devredilmişti. 


Yeni terminal binasının hizmete açılmasıyla Diyarbakır Havalimanı, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da körüklü tek havalimanı olacak....