19 / 03 / 2024

Diyarbakır katı atık yönetim projesi başlıyor!

Diyarbakır katı atık yönetim projesi başlıyor!

Diyarbakır katı atık yönetim projesinin başlangıç toplantısı 3 Temmuz 2015 tarihinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı AB Yatırımları Dairesi Başkanı Ferruh Parmaksız’ın ve teknik ekibin katılımıyla yapılacak.



Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin talimatıyla başlatılan “Diyarbakır Katı Atık Yönetim Projesi”nin başlangıç toplantısı düzenlenecek.


Avrupa Birliği fonları ve ulusal kaynaklar vasıtasıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Avrupa Birliği Yatırımları Dairesi Başkanlığı tarafından yapımı planlanan ve Diyarbakır’da yer alan 4 merkez belediye ve 6 ilçe belediyesine hizmet edecek olan “Diyarbakır Katı Atık Yönetim Projesi”nin başlangıç toplantısı 3 Temmuz 2015 tarihinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı AB Yatırımları Dairesi Başkanı Ferruh Parmaksız’ın ve teknik ekibin katılımıyla yapılacak. Başlangıç toplantısına eş finansman sağlayan Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu yetkilisi de iştirak edecek.


Finansman Avrupa Birliğinden


Toplam 34.046.238 Avro tutarında yatırım yapılan iş için yüzde 77 oranında Avrupa Birliği hibe fonları kullanılacak, geriye kalan yatırım ise ulusal kaynaklardan karşılanacak.


Yapım işinin tamamlanmasıyla yeni düzenli depolama tesisi inşaatı, eski sahaların rehabilitasyonu, transfer istasyonu, ayrıştırma tesisi, geri dönüşüm tesisi, tıbbi atık sterilizasyon ünitesi, atık getirme merkezi, anaerobik çürütme ve pilot kompost tesislerinin de inşaatı tamamlanmış olacak. Bu sayede halk sağlığını tehdit eden unsurlar asgari düzeye indirilmiş olacak.


Geri Dön