28 / 03 / 2024

Diyarbakır Ortadoğu’nun merkezi haline gelecek!

Diyarbakır Ortadoğu’nun merkezi haline gelecek!

Kalkınma Bakanı ve Diyarbakır Milletvekili Adayı Cevdet Yılmaz, Diyarbakır’daki bir otelde düzenlenen “Devam eden kamu Yatırımları Lansmanı” toplantısına katıldı. Yılmaz: Diyarbakır hem bölgenin hem de Ortadoğu’nun merkezi haline gelecek." dedi.



Diyarbakır Ortadoğu’nun merkezi haline gelecek!


Kalkınma Bakanı ve Diyarbakır Milletvekili Adayı Cevdet Yılmaz, Diyarbakır’daki bir otelde düzenlenen “Devam eden kamu Yatırımları Lansmanı” toplantısına katıldı.


Kalkınma Bakanı ve Diyarbakır Milletvekili Adayı Cevdet Yılmaz, Diyarbakır’daki bir otelde düzenlenen “Devam eden kamu Yatırımları Lansmanı” toplantısına katıldı.


Bakan Yılmaz, toplantıda yaptığı konuşmada, Yatırımlarda en önemli meselenin güvenlik olduğunun altını çizerek, “Bazı projelerimiz güvenlik anlamında yürümüyor. Saldırılar olabiliyor. Şantiyeler basılıyor. Araçlar yakıldığı için gecikmeler oluyor. Ama biz yatırımlarımıza her şeye rağmen devam ediyoruz. Bu yatırımlar niçin saldırı oluyor? Çiftçilerimizin gelirinin artması niye birilerini rahatsız ediyor. Bu soruyu hepimizin sık sık sorması lazım. Biz bu bölgeye yaptığımız yatırımlar gençlere yaptığımız yatırımlardır” dedi.


Diyarbakır’ın Kalkınma helvasını yapmak için her şeyi olduğunu ifade eden Bakan Yılmaz, “Cenabı Allah Diyarbakır’a her şeyi vermiş. Kalkınma helvasını yapmak için her şeyimiz var. Ama maalesef bu saldırıları kınamayan zihniyet, “bu memlekete niye yatırım yapılmıyor” diye şikayet ediyorlar. Samimiyetle yatırım isteyenlerin başımızın üzerinde yeri var. Biz bu yatırımlara inatla devam edeceğiz. Kamu yatırımları çok gerekli ama tek başına yeterli değil. Kamu yatırımları ile özel yatırımlar aynı anda olmalı. Cömert teşvikler veriyoruz. Silahların yerini özgür, demokrasinin alması gerekiyor. Önümüzdeki süreçlerde çok güçlü bir yönetim ile Diyarbakır’a daha iyi hizmet edeceğiz. Gençlerimize daha güzel gelecek sağlamak için elimizden geleni yapacağız. Çözüm süreci aynı zamanda refah sürecidir. Kavgadan ve çatışmadan dolayı heba edilen kaynaklar vardı” şeklinde konuştu. 


ORTADOĞU’NUN MERKEZİ HALİNE GELECEK


Bakan Yılmaz, “Kısır döngüden çıktık, bereketli döngüye girdik” diyerek, şöyle dedi: “Daha demokratik ve daha itibarlı bir Türkiye için herkesin el ele vermesi lazım. Diyarbakır’ın özel bir konumu var. Çözüm süreci başarılı olduğu zaman çok farklı etkiler ortaya çıkacak. Akıl ve vicdan sahibi olan herkes bunu düşünmesi gerekir. Önümüzdeki süreçte kalkınma platformu kuracağız. Kalkınma ile ilgili kim varsa herkes bir arada olacak. Siyasi farklılığımız kalksın kim neye inanıyorsa inansın, Ama Diyarbakır için herkesin el ele vermesi lazım. Örnek verecek olursak, bağlar ilçesinin kentsel dönüşüme ihtiyacı var. Bu ve benzeri konularda anlaşmamız gerek. Hep birlikte el birliği yapalım. Sorunları çözüme kavuşturalım. Diyarbakır’ın geleceğini kim düşünüyorsa birleşelim. Biz herkesi düşman olarak değil, rakip olarak görüyoruz. Diyarbakır hem bölgenin hem de Ortadoğu’nun merkezi haline gelecek. Laf üstüne laf değil, taş üzerine taş koyanlara saygı duyuyoruz”


Güneydoğu Güncel Haber


Geri Dön