18 / 04 / 2024

Diyarbakır Sur'da inşası tamamlanan yapılar hak sahiplerine teslim ediliyor!

Diyarbakır Sur'da inşası tamamlanan yapılar hak sahiplerine teslim ediliyor!

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ufuk Nurullah Bilgin Diyarbakır Sur'daki çalışmalarla ilgili yaptığı açıklamada, "Sur 'daki hak sahiplerinin yüzde 90'ına ulaştık, bunların da yüzde 87'siyle uzlaştık." şeklinde konuştu...



Diyarbakır'ın Sur ilçesinde inşaat çalışmaları tamamlanan konut, iş yeri ve butik otellerin hak sahiplerine teslimi sürüyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, terör örgütü PKK'nın saldırıları sonucu yoğun hasar gören Diyarbakır'ın Sur ilçesinde devlet eliyle başlatılan ihya çalışmaları dahilinde inşa edilen projelerle büyük bir dönüşüm başladı.

Sur ilçesinin Alipaşa ve Lalebey mahallelerinde 5 etapta başlatılan çalışmalar dahilinde TOKİ 1. etapta bulunan toplam 47 konut, 8 iş yeri ve 2 butik otel yapısından sözleşmeleri imzalanan 28'inin anahtar teslimleri için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından program gerçekleştirildi.

Alipaşa Mahallesi'nde yapılan programda, ailelerin bir kısmı yaptıkları incelemelerden sonra anahtarlarını teslim alırken bazı aileler de gördükleri eksiklerin giderilmesini talep etti.

Diyarbakır Sur da inşası tamamlanan yapılar hak sahiplerine teslim ediliyor!

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ufuk Nurullah Bilgin, Diyarbakır Alipaşa Mahallesi'nde 5 etaptan tamamlanan ilk etabı teslim ettiklerini, kalan diğer etapların da hak sahiplerine teslim edilmesi amacıyla çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Bugüne kadar toplamda 2 bin 369 hak sahibinin TOKİ'den konut istediğini, 372 hak sahibinden 302'sinin de Sur ilçesinde hayata geçirilen konutlardan talepte bulunduğunu dile getiren Bilgin, "Sur'daki hak sahiplerinin yüzde 90'ına ulaştık ve bunların da yüzde 87'siyle uzlaştık. Uzlaşmayanlarla ilgili acele kamulaştırma davasını başlattık ve 528 dava açtık. Bunların 264'ünün davaları sonuçlandı. Toplamda rızayla uzlaşma ve acele kamulaştırmayla bugüne kadar 160 milyon lira ödeme, 7 milyon lira da kira yardımı yaptık." dedi.

Bölgedeki tescilli binaların da restorasyonuna başladıklarını dile getiren Ufuk Nurullah Bilgin, 244 tescilli yapının restorasyonun sürdüğünü kaydetti.

Ufuk Nurullah Bilgin, hedeflerinin açık hava müzesi konumunda olan Diyarbakır Sur ilçesini gelecek nesillere taşımak olduğunu belirterek, teslimi gerçekleştirilen konutların hak sahiplerine hayırlı olmasını temenni etti.

Diyarbakır Sur'daki çalışmalarda Dabanoğlu Mahallesi'nde 40 yapıdan 16'sı, Özdemir Mahallesi'nde 115 yapıdan 77'si olmak üzere inşaat çalışmalarının tamamlandığı toplam 155 yapıdan 93'ü hak sahiplerine verilmişti.

 

Diyarbakır Sur'da anahtar teslimleri başladı!


Geri Dön