20 / 04 / 2024

Diyarbakır Sur'da anahtar teslimleri başladı!

Diyarbakır Sur'da anahtar teslimleri başladı!

Diyarbakır’da düzenlenen operasyon sonrasında Sur'da inşa edilen konutlar hak sahiplerine teslim edilmeye başlandı. 



Sur'da terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlar sonrasından 2016'dan itibaren inşa edilen konutlar sahiplerine teslim ediliyor. Sabah'ta yer alan habere göre; terörün neden olduğu tahribatın ve vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi için hayata geçirilen projelerle sağlanan büyük dönüşüm çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Bir yandan tarihi cami, kilise, hamam ve sivil mimarı yapılarda restorasyon çalışmaları yapılırken diğer yandan da konutların inşası devam ediyor. Dabanoğlu ve Özdemir (Fatihpaşa) mahallerinde yeni konutlar inşa ediliyor. Yapımı tamamlanan 155 konut hak sahiplerine teslim ediliyor. İnşaatı süren konutlar yapım işlemleri tamamlandıkça hak sahiplerine teslim edilecek. 

Diyarbakır Sur da anahtar teslimleri başladı!

'155 KONUTUN TESLİMİNE BAŞLADIK' 

Yatırımlarla ilgili açıklama yapan ali Münir Karaloğlu, devletin son 5 yılda burada olağanüstü bir çalışma gerçekleştirdiğini söyleyerek, "Şu anda Allah'a hamdolsun artık vatandaşımıza Sur içi bölgesinde anahtar teslim noktasına gelebildik. Sur içi bölgesinde yıkılan mahallelerde 506 konut, 122 iş yeri, 9 motel inşamız sürüyor. Şu anda bitenler ve inşaatı devam edenler var. Dabanoğlu ve Özdemir mahallelerindeki 155 konutun anahtar teslimine başladık" dedi.

KÜLTÜREL VE TARİHİ KİMLİK ORTAYA ÇIKMIŞ OLACAK 

Karaloğlu açıklamasının devamında şu detaylara yer verdi:

"Bundan sonra açacağımız ilk bölüm Alipaşa Mahallesi'ndeki 1. etap. Önümüzdeki iki hafta içerisinde inşallah orada da anahtar teslimine başlayacağız. Sonra Yenikapı'daki iş yerlerinin tamamlanması çok yakın, orayı açacağız. Daha sonra Alipaşa'daki 2, 3, 4. ve 5. kısımlar ki, onlarda şu anda yüzde 80-85-90 seviyelerinde olan bölgelerimiz var. İnşaatlar bittikçe bu bölgeyi, insanımızla, bu bölgenin gerçek sahipleriyle buluşturmaya devam edeceğiz"

Diyarbakır Sur da anahtar teslimleri başladı!

Bölge genelinde cami, kilisi gibi yapıların restorasyon çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Karaloğlu,  "Bölgede tescilli, sivil mimarı örneği dediğimiz 350 yapı var. Bunun 240'ının ihalesi  TOKİ  tarafından tamamlandı, inşaatlar başladı. Önümüzdeki günlerde 106'sının daha ihalesi yapılacak. Bittiğinde buradaki kültürel ve tarihi kimlik tam olarak ortaya çıkmış olacak. Aynı zamanda turizm açısından da elimizi çok güçlendirmiş olacak" şeklinde konuştu.  

Diyarbakır Sur'da tamamlanan konutların anahtar teslimi başladı!


Geri Dön