27 / 04 / 2024

Diyarbakır Yenişehir'de 33 hak sahibine konutları teslim edildi!

Diyarbakır Yenişehir'de 33 hak sahibine konutları teslim edildi!

Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesindeki iki mahallede 44 hektarlık alandaki 943 yapıda 5 etap şeklinde start verilen kentsel dönüşüm projesi çerçevesinde, 33 hak sahibine TOKİ tarafından inşa edilen konutların anahtarları teslim edildi. 



Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesindeki iki mahallede 44 hektarlık alandaki 943 yapıda 5 etap şeklinde start verilen kentsel dönüşüm projesi çerçevesinde, 33 hak sahibine  TOKİ  tarafından inşa edilen konutların anahtarları teslim edildi. 

Habertürk Gazetesi'nde yer alan habere göre; Vali Münir Karaloğlu, Diyarbakırlıların çağdaş, sağlıklı ve güvenli konutlarda yaşamayı hak ettiğine dikkat çekti. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Diyarbakır Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi tarafından ortak sürdürülen kentsel dönüşüm projesi kapsamında Yenişehir ilçesi Dicle ve Ferit Köşk mahallelerinde, anlama yapılan 72 konut sahibinden 33'üne TOKİ tarafından verilen konutlar için anahtar teslim töreni yapıldı. Törene Vali Münir Karaloğlu, AK Parti Diyarbakır milletvekilleri Mehmet Mehdi Eker, Oya Eronat ve Ebubekir Bal'ın yanı sıra AK Parti Merkez Karar Yürütme Üyesi Alaattin Parlak ile Yenişehir Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Murat Beşikçi katılım gösterdi. 44 hektar büyüklüğündeki alanda 943 yapıda 5 etap şeklinde başlatılan kentsel dönüşüm projesinin 4 etabı yeşil alan 1 etabı ise konut şeklinde inşa edliyor.

Diyarbakır Yenişehir de 33 hak sahibine konutları teslim edildi!

'VATANDAŞIMIZI MAĞDUR ETMEYECEĞİZ'

Törende açıklamalarda bulunan Vali Münir Karaloğlu, iki mahallede start verilen kentsel dönüşüm projesini ihtiyaç olan başka bölgelerde de sürdüreceklerinin altını çizdi. Vatandaşın mağdur olmasına kesinlikle gönüllerinin razı olmayacağına vurgu yapan Karaloğlu, "Diyarbakır'a hayırlı olsun. Anahtarlarını teslim alacak vatandaşlarımız, inşallah yeni konutlarında huzur içerisinde, güvenle yaşamlarını devam ettirsinler. Kentsel dönüşümde vatandaşın devletine güvenmesi çok önemli. Kentsel dönüşümde, görüştüğümüz her vatandaşın yerine kendimizi koyarak görüşüyoruz. Diyarbakırlı, çok daha çağdaş, çok daha sağlıklı, herhangi bir afette kendisine tabut olmayacak güvenli evlerde oturmayı hak ediyor. Biz bunun için mücadele ediyoruz. Kentsel dönüşüme giren mahallelerimizin 4 etabı yeşil alan, 1 etabı da konut olacak" diye konuştu.

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehmet Mehdi Eker de bazı mahallelerdeki sokaklara, sokağın darlığı ve yapıların bitişik olması sebebiyle itfaiye ve ambulansın giremediğine dikkat çekerek, bu anlamda kentsel dönüşümün öneinin altını çizdi. Konuşmaların ardından 33 hak sahibine anahtarları, protokol üyeleri tarafından verildi.

Diyarbakır Bağlar'da kentsel dönüşüm hızlanıyor!


Geri Dön