25 / 04 / 2024

Diyarbakır'a iki yılda 543 milyonluk yatırım!

Diyarbakır'a iki yılda 543 milyonluk yatırım!

Diyarbakır'a son iki yolda 543 milyon liralık yatırım yapıldı. Kent adeta Doğu ve Güneydoğu'nun parlayan yıldızı oldu.



 

Sabah gazetesinde yer alan habere göre, Diyarbakır'da, İçişleri Bakanlığı tarafından 1 Kasım 2016 tarihinde Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na kayyum olarak atanan Cumali Atilla, 2 senede kentin çehresini değiştirdi. Kültürel ve sosyal projelerin yanı sıra, bulvar, cadde ve mega kent meydanı olmak üzere birçok yeni projeyi hayata geçirerek tamamlayan Atilla, halkın da takdirini kazanırken, kent, 2 yılda yarım katrilyon yatırımla Doğu'nun da yıldızı oldu.

"HERKESİN SESİNE KULAK VERİYORUZ"

İlk gün "Her şey çok güzel olacak" diye göreve başlayan Atilla, "Masa başında karar alıp uygulamadık, 'şehri, şehrin insanlarıyla yönetme' ilkesiyle, insanlara kulak verdik. Hemşerilerimizle birebir görüşerek hizmetlerimiz hakkında görüş alış verişinde bulunduk. Altyapıya önem verdik. Yol yapmak görevimiz ancak hemşerilerimizin gönlüne de yol yaptık" açıklamasını yaptı.

7.5 MİLYON ÇİÇEK, 21 BİN AĞAÇ

2 senede Diyarbakır'ın sokak, cadde ve bulvarlarına 1 milyon 400 bin ton, merkeze bağlı 4 ilçenin yollarına 800 bin ton sıcak asfalt serildi. 52 bulvar ile cadde ise yeniden düzenledi. Toplam 568 bin metrekarede kaldırım taşı döşendi. Orta refüj ve kavşaklara ise farklı türlerde ve yazlık-kışlık olarak 7.5 milyon çiçek, 21 bin ağaç dikildi.

Yeşil Kuşak Projesi'yle Yenihal Kavşağı'ndan Mahabad Bulvarı'na kadar olan 78 bin metrekare alan oyun grupları, yürüyüş yolları, süs havuzları ve banklarla yeniden düzenlendi. Kayapınar'da içinde kitap kafe, meydan cafe, mescit, yürüyüş yolları, fitness aletleri, bisiklet yolları, çocuk oyun gruplar ve havuzlar bulunan binlerce ağaç dikilen 70 bin metrekarelik kent meydanı da tamamlandı. Kente kapalı ve klimalı duraklar yerleştirildi. Yatırımlar için toplam 543 milyon 537 bin 108 TL harcandı.


Geri Dön