26 / 04 / 2024

Diyarbakır'da 740 milyona mal olan bin 300 tesisin toplu açılışı yapıldı!

Diyarbakır'da 740 milyona mal olan bin 300 tesisin toplu açılışı yapıldı!

Kantar Köprülü Kavşağı toplu açılış töreninde halka seslenen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır' a toplamda 740 milyon liralık yatırım kazandırıyoruz. Bu eski rakamla 740 trilyon ediyor...



Başbakan Tayyip Erdoğan, Diyarbakır'da 740 milyona mal olan bin 300 tesisin toplu açılışını yaptı. Açılışa Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Lideri Mesud Barzani de katıldı.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır'da Kürt Bölgesel Yönetimi Lideri Mesud Barzani'nin katıldığı toplu açılışına katıldı. Törende bin 300 tesisin toplu açılışı yapıldı. Kantar Köprülü Kavşağı toplu açılış töreninde halka seslenen Başbakan Erdoğan, "Diyarbakır'a toplamda 740 milyon liralık yatırım kazandırıyoruz. Bu eski rakamla 740 trilyon ediyor. Yarın (bugün) önce Bismil'e ardından Ergani'ye geçiyoruz. Açacağımız eserlerle birlikte bir seferde Diyarbakır'a 880 milyon lira kazandırmış olacağız" dedi. 


TÜM BAKANLIKLARDAN YATIRIM Dicle Üniversitesi'ne 18 milyonluk yatırım yaptıklarını anlatan Erdoğan, "Ulaştırma Bakanlığımız 6 adet köprülü kavşak inşaa etti. Diyarbakır-Siverek yolu bitti. Tarım Bakanlığımız 168 milyonluk yatırımı tamamladı. Milli Eğitim Bakanlığımız yeni 265 derslik, 2 pansiyon, 1 spor salonu yaptı. Orman ve Su İşleri, Gençlik ve Spor, Kültür ve Turizm, Enerji ve Tabii Kaynaklar, Kalkınma, İçişleri, Aile ve Sosyal Politikalar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik, Bilim ve Sanayi Bakanlıklarımız çeşitli eserleri Diyabakır'a kazandırdılar" diye konuştu. 


Barzani 'Kalkınma Planı' ile geldi 21 yıl sonra Diyarbakır'a gelen Mesud Barzani'nin çantasında 2013-2020 Kalkınma Planı bulunuyor. Bölgesinde milyar dolarlık yatırımlar başlatmayı planlayan Barzani, burada Türk şirketlerin öncelikli olmasını istiyor. Özellikle inşaat ve enerji alanında işbirliklerinin gerçekleşmesini istiyor. Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Lideri Mesud Barzani, ziyaretinde bölgenin kaderini değiştirecek ekonomik bir adım atılması da bekleniyor. Şimdiye kadar güvenlik endişesiyle kurulamayan serbest ticaret bölgesi gündemde. 


Sabah Gazetesi 


Geri Dön