25 / 04 / 2024

Diyarbakır'da ulaşım bayramın ilk günü ücretsiz!

Diyarbakır'da ulaşım bayramın ilk günü ücretsiz!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı otobüsler, Otobüs İşletme Müdürlüğü tarafından Kurban Bayramı’nın birinci günü kent merkezinde ve ilçelerde yolucuları ücretsiz taşıyacak. Kurban satış ve kesim yerleri belirlendi....



Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kurban Bayramı’na yönelik bir dizi önlem aldı. Ulaşım Daire Başkanlığı’na bağlı Otobüs İşletme Müdürlüğü, belediyeye ait olan toplu taşıma araçlarının bayramın birinci günü tüm yolcuları ücretsiz taşıyacak.


Arafe günü mezarlıklara ücretsiz otobüs


Arafe günü saat 16.00’dan itibaren mezarlıklara giden otobüsler de halkı ücretsiz taşıyacak. Bu kapsamda 4 otobüs Yeniköy Mezarlığı’ndan İskanevleri’ne kadar ring yapacak. Mardinkapı Mezarlığı’ndan Tekel’e 2 otobüs, Gaziler son durağa 2 otobüs, Ofis Gevran Caddesi’nden Seyrantepe’ye 1 otobüs, Ofis Batıkent’ten Seyrantepe’ye 1 otobüs, İstasyon üzerinden Yeniyol son durağa da 1 otobüs konuldu.


Bayram namazı sonrasında mezarlıklara ring


Bayramın birinci günü sabah camilerden mezarlıklara ücretsiz otobüs seferleri konuldu. Buna göre İstasyon Camii, Huzurevleri Camii, Üçkuyu TOKİ, Şilbe Toplu Konut, Kayapınar Avşar Camii, Gaziler Son Durak ve Gıyasettin Bey Camii, 500 Evler Camii, Bayramoğlu Camii, Müftülük önü, Zümrütkent Camii, Yeniköy Mezarlıı, Cebeli Nur Camii, Diclekent Camii, Bediuzzaman Camii, Metropol 2,  Umut Balcı Camii önlerinden Mardinkapı, Şehitlik, Yeniköy mezarlıklarına ring yapacak otobüs seferleri konuldu.


Ayrıca Ergani’de de Bayram Namazı sonrasında mezarlıklara ücretsiz servis yapılacak. Otobüsler yine bayramın birinci günü ilçe ile il merkezi arasında ücretsiz yolcu taşıyacak.


Kurban satış ve kesim yerleri


Kurban satış ve kesim yerleri ise şöyle belirlendi. Mardinyolu Üzerindeki Canlı Hayvan Borsası, Şehitlik’teki Büyükşehir Belediyesi Kömür Tevzi Sahası, İskanevler Yeniköy Mezarlığı karşısındaki Kurbanlık Hayvan Pazarı, Kayapınar Peyas’taki İMKB Lisesi yanındaki hayvan pazarında yurttaşlar hem kurbanlık alabilecek hem de kesim yapabilecek.


Kurban kesim yerleri


Sadece kesimi yapılacak yerler ise şöyle: Toplu Konut 1. Etap İdare Binası arkası, Ofis Kurdoğlu Lojmanları içindeki beton saha, Üçkuyular  TOKİ  Pazar yeri, Koşuyolu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı, Sento Caddesi 2. Tattik Hava Kuvvet Komutanlığı Oto Yıkama Yeri, Mardin Yolu üzerindeki Canlı Hayvan Pazarı, Mardinkapı Fen Şantiyesi Portatif Hayvan Kesim Yeri, Mardin Yolu üzeri Güler Et Kombinası, May-Et Kombinası, Urfa Yolu üzeri Emniyet Lojmanları Eski Isıtma Sistem Binası Yanı, Peyas Mahallesi İMKB Lisesi Yanı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön