28 / 03 / 2024

Dizilerin çekildiği evler, sahiplerini zengin ediyor!

Dizilerin çekildiği evler, sahiplerini zengin ediyor!

Dizi çekimleri için kiralanan villalarda günlük fiyatlar 8 bin liraya kadar çıkıyor, lüks dairelerde ise 4 bin liraya kadar yükselen rakamlar görmek mümkün. Bazı evler için bölüm başı ücret isteniyor. Bu da 35 bin lirayı buluyor.



Türk izleyicisini ekrana kitleyen diziler, oyuncuları kadar çekildiği mekanlarla da ilgi topluyor. Dev bütçeleriyle dikkat çeken yapımlar için çoğunlukla İstanbul'un lüks malikaneleri kullanılıyor. Hurriyetemlak.com'dan alınan verilere göre; dizi ve reklam çekimleri için kiralanan villalarda günlük fiyatlar 8 bin liraya kadar çıkıyor, lüks dairelerde ise 4 bin liraya kadar çıkan rakamlar görmek mümkün. Bazı evler için bölüm başı ücret isteniyor. Bu da 35 bin lirayı buluyor.  Dizilerde kullanılan evler genellikle Zekeriyaköy, Beykoz, Çengelköy, İstinye, Çekmeköy gibi kalabalıktan uzak bölgelerden seçiliyor.


YAĞMUR’UN YALISINA ZİYARETÇİ AKINI


Son zamanlarda en çok ilgi çeken mekanlardan biri, İntikam dizisinde Beren Saat'in canlandırdığı Yağmur karakterinin kiraladığı Kanlıca'daki yalı. Kanlıca'da bulunan yalının geçmişi 4'üncü Murat'a kadar uzanıyor. Şeyhülislam Bahai Efendi tarafından yaptırılan yalı Bahai Körfezi olarak anılan körfezde bulunuyor. Yalının gerçek sahipleri kimliklerini açıklamak istemiyor.  Yalı dizinin hayranları tarafından ziyaretçi akınına uğruyor.


Reşat Nuri Güntekin'in eserinden uyarlanan Çalıkuşu dizisinin bazı sahneleri Kadıköy'deki Reşat Paşa Konağında, bazı sahneleri ise Göksu'da çekiliyor. İzlenme rekoru kıran diziler arasında, kullanılan mekanların en çok dikkat çektiği dizilerden biri olan Güneşi Beklerken ise Reşadiye Köyü'nde çekiliyor. Dizinin başrol oyuncularından Kerem Bürsin'in yaşadığı ev lüks ayrıntılarıyla dikkat çekiyor. Çekildiği lüks evlerle dikkat çeken bir diğer dizi de Merhamet. Dizinin çekildiği mekanlar İstinye’de bulunuyor.


NEREDE ÇEKİLMİŞTİ?


Geçmişte yayınlanan dizilere baktığımızda Asmalı Konak’ın çekildiği Kapadokya’daki konak, Aşk-ı Memnu’nun çekildiği Sarıyer’deki köşk ziyaretçi akınına uğramıştı. Yaprak Dökümü'nün çekildiği köşk de oldukça ilgi çekmişti. İzzet Tuzcuoğlu’na ait olan köşk ayrıca Gırgıriye, Darbukatör Baryam, Güler Misin Ağlar Mısın, Çemberimde Gül Oya gibi dizilerde de kullanılmıştı. Adından çokça söz ettiren Öyle Bir Geçer Zaman Ki ise Unkapanı Zeyrek bölgesinde bulunan tarihi bir köşkte çekilmişti.


Feryal Gülman günde 10 bin lira kazanacak


Cemiyet yaşamının renkli isimlerinden biri olan Feryal Gülman, geçtiğimiz günlerde Bebek'teki milyon dolarlık yalısını "Kara Para Yalan Aşk" dizisine kiralamıştı. Tuba Büyüküstün ve Engin Akyürek’in rol aldığı dizinin çekimleri için yapım şirketinin Gülman'a günlük 10 bin lira ödeyeceği öğrenilmişti. Görkemli yalı, Tuğba Büyüküstün'ün canlandırdığı karakterin yaşadığı yer olarak ekranlara yansıyacak. Merakla beklenen dizinin ilk fragmanı da geçtiğimiz günlerde yayınlandı.



Geri Dön