19 / 04 / 2024

dizi çekimleri

dizi çekimleri

Dizi ve sinema sektörünün büyümesiyle evler, kafeler hatta işyerleri bile dizi seti haline dönüştü. 2014’te 936 emlak, 265 de vasıta çekimlerde kullandırılmak üzere sahibinden.com’da satışa ya da kiraya çıkarıldı.

Dizilerin çekildiği evler, sahiplerini zengin ediyor!

Dizi çekimleri için kiralanan villalarda günlük fiyatlar 8 bin liraya kadar çıkıyor, lüks dairelerde ise 4 bin liraya kadar yükselen rakamlar görmek mümkün. Bazı evler için bölüm başı ücret isteniyor. Bu da 35 bin lirayı buluyor.

İnternetten alışveriş yapanlar dikkat! Bir dizi önlem geliyor!

Türkiye’de 1 trilyon liralık pazar büyüklüğüne sahip olan e-ticaret sektöründe insanların özel verilerini korumak ve dijital casusluğun önüne geçmek amacıyla bir dizi tedbir hayata geçiriliyor.

Resmi Gazete'de yayımlandı! Merkez Bankası bir dizi karar aldı: Taşıt kredisi, ihtiyaç kredisi...

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), ekonomideki dengeleri korumak ve finansal piyasalardaki istikrarı sağlamak amacıyla sıkılaştırma adımları kapsamında bir dizi önemli karar aldı. Bu kararlar, 25 Temmuz 2023 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak 1 Ağustos 2023'ten itibaren yürürlüğe girecek.

Ayçiçeği ekimleri resmen başladı! Ayçiçek fiyatları ne kadar? Borsalar peş peşe duyurdu! Çiftçiler şimdi bakın!

Ayçiçeği ekimleri resmen başladı. Bunun ardından çiftçiler il il hangi borsa da ayçiçeği fiyatının kaç lira olduğunu merak ediyor. Peki ayçiçek fiyatları ne kadar?

TOKİ İstanbul kura çekimleri tam gaz! 9 günde 14 bin 838 hak sahibi resmen belirlendi! TOKİ İstanbul kura sorgulama 2023

TOKİ İstanbul kura çekimleri tüm hızıyla devam ediyor. 9 günde 14 bin 838 hak sahibi resmen belirlendi! TOKİ İstanbul kura sonuçları sorgulama 2023

Adıyaman TOKİ İlk Evim kura çekimleri başladı! TOKİ Adıyaman kura sonuçları 24 Kasım 2022!

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi olarak açıklanan TOKİ "İlk Evim, İlk İş Yerim Projesi" kapsamında Adıyaman'da inşa edilecek olan toplamda 2650 konut için kura çekimleri de başladı.

İsrail, Doğu Kudüs'te bir dizi yerleşim projesi planlıyor!

İsrail Adalet Bakanlığının, işgal altında olan Doğu Kudüs'ün Bab el-Amud, Beyt Safafa, Sur Bahir, Şeyh Cerrah ve Beyt Hanina bölgelerinde bir dizi yeni Yahudi yerleşim projesi hayata geçirmeyi planladığı bildirildi.

İstanbul Havalimanı'nda çekim ücretleri belli oldu!

İstanbul Havalimanı'na film, dizi ve reklam çekimleri için birçok yapım şirketinin ilgi göstermesi bekleniyor. Çekimler için alınacak ücretler belli oldu.

Yeni sektör: Dizi çekimleri için ev kiralama!

Milliyet Gazetesi köşe yazarı olan Özay Şendir, bugünkü yazısında dizi çekimleri için mekan kiralamanın yeni bir sektör haline geldiğini anlattı. Şendir, Boğaz gören evlerin daha çok tercih edildiğini belirtti.

Caner Erkin, Şükran Ovalı’nın Bebek’teki evine taşındı!

Caner Erkin, Şükran Ovalı’nın Bebek’teki evine taşınarak evliliğe ilk adımı attı. Ovalı, dizi çekimleri için Ayvalık’ta olunca evdeki eksikleri tamamlamak da yıldız futbolcuya düştü... .

Yapımcılar, dizi setleri için ev ve yalı bulamıyor!

Yapımcılar, dizi setleri için ev ve yalı bulmakta zorlanıyor. Geçtiğimiz yıllarda cemiyetin ünlü isimleri, evlerini dizi yapımcılarına kiralıyordu. Ancak şimdi işler değişmiş ve ödenen yüksek rakamlar bile ev/ yalı sahiplerini ikna edemiyormuş.

Çanakkale Ayvacık'taki taş evler doğal plato haline geldi!

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesine bağlı Küçükkuyu beldesinin geçmişi antik çağlara dayanan Adatepe köyü, bozulmamış doğası taş evleri ve Ege Denizi'nin muhteşem manzarasıyla film, dizi ve belgesel çekimleri için doğal plato haline geldi.

Arzu Atabarut ve Murat Atabarut çifti evini dizi setine kiraladı!

Türk dizi sektöründe son yıllarda yaşanan hareketlilik; villa ve yalı sahibi sosyetik isimlerin de yüzünü güldürdü! Murat-Arzu Atabarut çifti evlerini dizi setine çevirmeyi kabul etti.

TOKİ Bingöl İnönü Konutları'nda kura çekimleri tamamlandı!

TOKİ tarafından yapımına iki etap halinde başlanılan 1333 konut içerisinden hak sahibi ve talep sahiplerine yönelik konutlar için yer belirme kura çekimleri tamamlandı.

dizi çekimleri Haberi

dizi çekimleri

Dizi ve sinema sektörünün büyümesiyle evler, kafeler hatta işyerleri bile dizi seti haline dönüştü. 2014’te 936 emlak, 265 de vasıta çekimlerde kullandırılmak üzere sahibinden.com’da satışa ya da kiraya çıkarıldı. 



sahibinden.com’da dizi ve film çekimlerinde kullanılmak üzere yer alan 936 emlak ilanının 362’si villa ilanları olarak ön plana çıktı. “Dizi, film ve reklam çekimlerine uygun villa, çiftlik evi” gibi başlıklarla verilen ilanların 99’unu müstakil ev, 96’sını ise daireler oluşturdu. Dönem ve nostaljik dizilere konu olan çiftlik evleri de 64 ilanla dikkat çekti. 



Çekimlerde kullandırılmak üzere en fazla ilanı yer alan vasıta çeşidi ise 77 ilanla otomobiller oldu. Dönem ve nostaljik dizi ve filmlerde kullanılmak üzere kiralanan ya da satışa çıkan klasik araçlarla ilgili ilan sayısı ise 53 olarak...