25 / 04 / 2024

DKY İnşaat yeni projeler geliştirmeye devam edecek!

DKY İnşaat yeni projeler geliştirmeye devam edecek!

DKY inşaat, 'yeni ev konsepti' ile alıcılarını çeşitlendirmeyi hedefliyor. Eylül ayında lansmanı yapılacak bu projede hedef kitle ise 'kendini genç hissedenler.'



DKY inşaat, 'yeni ev konsepti' ile alıcılarını çeşitlendirmeyi hedefliyor. Eylül ayında lansmanı yapılacak bu projede hedef kitle ise 'kendini genç hissedenler.' DKY İnşaat, şimdiye kadar geliştirdiği projelerden farklı bir proje ile karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Genelde konut projelerinde aile konsepti ile öne çıkan DKY İnşaat, Kağıthane'deki projesiyle hedef kitlesini çeşitlendiriyor. Yeni projenin 'kendini genç hissedenlere' yönelik bir proje olacağım söyleyen DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya 'yeni bir ev konsepti' çalışmamız vardı. Kağıthane'deki projemiz şehrin merkezinde ve daha çok 'genç ve şehirli' kesime yönelik bir proje olacak. DKY İnşaat olarak aile konseptini oturttuk. Ama bu yeni bir tarz ev konseptimiz şimdiye kadar yaptıklarımızdan tamamen farklı olacak, bu projenin ilgi yaratacağım düşünüyoruz" dedi. Projenin ismini vermeyen ancak detaylan hakkında bilgi veren Dumankaya, şunları söyledi: "Bu büyük bir konut projesi olmayacak. 200-250 daireden oluşacak. Bir sefer ile sınırlı da kalmayıp bu tarz konut yapımına devam edeceğiz. " Projenin daha çok otelcilerin denediği bir proje olduğu bilgisini de paylaşan Dumankaya "Bu bir yeni yaşam platformu, daha çok sosyalleşme ağının güçlü olmasını istediğimiz bir proje. Lansmamm eylülde yapacağız" dedi. 


METREKARESİ 5 BİN TL'DEN SATILIYOR 

Devam eden projeleri hakkında da bilgi veren Ali Dumankaya, Anadolu Yakası'nın önemli merkezlerinden biri olmaya aday olan Kartal'daki DKY Kartal projesinin yüzde 50'sinin satıldığını söyledi. Su an metrekare fiyatlarının 5 bin lira civarında olduğunu söyleyen Dumankaya, proje bittiğinde ise 7-8 bin lira civarına akacağını rahatlıkla öngördüklerini belirtti. Sultanbeyli'deki Fatih Caddesi'nde bir proje yaptıklarına da değinen Dumankaya "Bölgenin en hareketli caddesinin tam merkezinde cadde mağazaları, home ofis ve konut yapacağız. Bu seneye yetiştirmeye çalıştırdığımız bir proje" diye konuştu. 


KENTSEL DÖNÜŞÜM SINIFTA KALDI 

Ali Dumankaya, kentsel dönüşüm konusunda sektör ve bu dönüşümün parçaları olan herkesin daha iyi bir performans sergilemesinin gerektiğini ancak bunda başarılı olunamadığını söyledi. Kentsel dönüşümün daha merkezi yerlerde ilerlediğini ancak ihtiyacı fazla olan yerlerde ilerlemediğini söyleyen Dumankaya "Kentsel dönüşüm sürecinde yaşananlara not vermem gerekirse 10 üzerinden 3 aldık. Bunu 10 üzerinden önce 5'e çıkarıp sınıfı geçmemiz lazım, sonra da 7'ye çıkarmamız lazım" diye konuştu. 


EKONOMİK İSTİKRAR BEKLİYORUZ 

Gayrimenkul sektörünün secim ortamı ve koalisyon görüşmelerinden nasıl etkilendiği üzerine de değerlendirmede bulunan Dumankaya "Yaz dönemi genelde sektörün yavaş olduğu dönemler. Secim, Ramazan ve secim sonrasındaki yaşanan sürecin sektörün yoğun olmadığı bir döneme denk gelmesi bir bakıma şans gibi. Ülkenin ekonomik ve siyasi istikrarlı bir yapıya kavuşmasının gayrimenkul sektörüne pozitif etki yapacağını düşünüyoruz. Koalisyon kurulması için verilen zamanın bitmesine kısa bir süre kald. Çıkacak pozitif bir haber önümüzdeki dönemde sezonun iyi baslaması olur" dedi. 


Star


Geri Dön