26 / 04 / 2024

İttifak İnşaat yeni projeler geliştirmek üzere arazi arayışlarını sürdürüyor!

İttifak İnşaat yeni projeler geliştirmek üzere arazi arayışlarını sürdürüyor!

İnşaat sektöründe 30 yıldan bu yana faaliyet gösteren İttifak İnşaat, Fer Yapı ve diğer kardeş şirketlerle birlikte yaklaşık 10 binin üzerinde konut, bine yakın da işyeri inşa etti...



İnşaat sektöründe 30 yıldan bu yana faaliyet gösteren İttifak İnşaat, Fer Yapı ve diğer kardeş şirketlerle birlikte yaklaşık 10 binin üzerinde konut, bine yakın da işyeri inşa etti. Son olarak Sağlıkkent projesini hayata geçiren şirket, İstanbul'un ulaşımı kolay bölgelerinde yeni projeler geliştirmek üzere arazi arayışlarını sürdürüyor. 


İttifak İnşaat, Türkiye'de 30 yıldan bu yana inşaat işlere yapan bir firma. Fer Yapı ve diğer kardeş şirkeüerle birlikte yaklaşık 10 binin üzerinde konut ile bine yakın da işyerine imza atü. 

Şirket,  Kiptaş  ve  TOKİ  ile yaptığı hasılat paylaşım projelerinin yanı sıra, İstanbul'un merkezi noktalarında kendine ait site tarzı konutlarda üretmesi ile de tanınıyor. 


İttifak İnşaat Saüş ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdürü Zafer Ekşi, bir sosyal sorumluluk olarak gördükleri Sağlıkkent projesiyle daha çok orta ve alt gelir grubuna hitap ettiklerini söylüyor. 


Fer Yapı'nın yüksek gelir grubuna hitap eden, şehir merkezlerindeki cazibe noktalarına odaklanmış bir firma olduğuna işaret eden Ekşi, "Ana eksenimiz inşaat olmak üzere enerji sektöründe de Kazanım Eneıji firması ile faaliyet gösteriyoruz. Aydın Söke'de 55 mw'lık Res projesi geliştiriyoruz" diyor. Zafer Ekşi sorularımıza şu yanıtları veriyor: 


Şu ana kadar nerelerde hangi projeleri geliştirdiniz? 


Projelerimizle insanları ey sahibi yapmaya devam ediyoruz. Merter'de alü bloktan oluşan Real İstanbul projesi, Ümraniye'de Albaraka, Ergo, Vakıf Bank gibi fınans kuruluşlarının merkezlerini içinde bulunduran 90 bin m2 ofis alanıyla Akkom Ofispark Halk balonu söndürüyor' Ekonomimiz sağlıklı büyüdüğü sürece inşaatta büyüme yaşanacağına inandığını belirten Ekşi, şöyle devam ediyor: "Bazıları balon uyarısı yapıyor bazıları balon fiyatlarla piyasa çıkıyor ama halk hepsine cevabını verip balon var ise sönmesini sağlıyor. İlk fiyatları dudak uçuklatan ama sonra ayakları yere basan çok proje gördük. Korkmaya gerek yok üç kişiye beş kişiye kağıt türetilerek aynı daire bankalar tarafından pazarlanmıyor. Yapan insan ilkönce malını satıp maliyetini kurtarmayı sonra kâr yapmayı düşünür böyle olunca da fiyatlar makul seviyesini zaten bulur." projesi, Başakşehir'de Güven Evler Sitesi, Kiptaş ile birlikte 4. Etap ve 5. Etap'ta bin 200 daire, Halkalı'da Çamlık Altı 1 ve Çamlık Alü 2 Siteleri, Beylikdüzü'nde Sağlıkkent Sitesi, Çorlu'da Doğa Evleri Sitesi, Eskişehir Odunpazarı ilçesinde de bin 250 konut, cami, ilköğretim okulu, karakol, lise, anaokulu ve ticaret merkezini de içeren büyük bir şehir inşa ettik. 



Devam eden projelerinizden söz edebilir misiniz? 


Şu anda Sağlıkkent, Real İstanbul, Real İstanbul Exclusive projelerimiz devam ediyor. Real İstanbul ve Real İstanbul Exclusive, Merter'de, 57 bin 500 m2 alanda, 6 blok ve 516 daireden meydana geliyor. 

Mevcut arazisinin yüzde 65'i yeşil alanlardan oluşan proje; E-5, metro, metrobüse yakın bir konumda. 

İstanbul'un Central Park'ı olacağı vurgulanan İstanbul Kent Parkı'nın hemen önünde, TEM ve havaalanına yakın konumda. 


Sağlıkkent projenizde durum nedir? 


Projenin öneminden söz edebilir misiniz? 

Sağlıkkent projemiz sosyal amaçla, çok uygun bir fiyata çok iyi bir daire alınabileceğini kanıdamak için yapılan bir proje. 

Herkesin ulaşabileceği konutu inşa etme hedefiyle çıkağımız yolda, çevredeki projelerden çok daha uygun fiyata, kaliteli yaşama imkanı sunan bir konsepti var. 22 dönüm arazi üzerinde 577 daireden oluşan projede, bir sitede olması gereken tüm sosyal donaülar var. 

M2'si ortalama 2.000 TL olan daireler, depreme dayanıklılığı yüzde 70 arttıran tünel kalıp sistemiyle inşa edildi. 

Projenin hemen yakınında Esenyurt Belediyesi tarafından Türkiye'nin en büyük parklarından biri inşa ediliyor. 


önümüzdeki dönemde planlanan projeleriniz neler? 


Kolay ulaşım sağlanan noktalarda bulunan, insanlara daire alırken rahat ve huzurlu bir yaşam, iyi bir yaünm imkanı sunan projelere odaklandık. 

Bunun için uygun arsa arayışımız sürüyor. Var olan birkaç arsa üzerinde projelendirme çalışmalarının istenilen verimlikte olması halinde bu projelerimizi lanse edeceğiz. 


Kentsel dönüşüm konusunda ne gibi çalışmalarınız var, hangi bölgeler ile ilgileniyorsunuz? 


Biz izleme taraftarıyız. Zaten yıllarca dönüşüm yaptık, fabrikaları konut alanına çevirdik. Uygun gördüğümüz yerler gelişdrir, ihtiyaç olursa planlarımızı şekillendirebiliriz. 


Kentsel dönüşümde sizce ne gibi sorunlar yaşanıyor, neler yapılmalı? 


Herkes bir şekilde kentsel dönüşümden zengin olma hevesinde. Bunun sonucunda ortaya çıkacak daireler ucuz olmayacak ve bedelini de müşteri ödeyecek. Müşteri ise cebinde bir milyonu olan müşteri olmalı. Bu nedenle arz fazlası olacağını düşünüyoruz. Biraz daha temkinli olma taraftarıyız. 


İnşaat sektörünün genel durumu hakkında ne düşünüyorsunuz? 


f Konut sektörümüz hızla büyümekte ve kanaatimizce sağlıklı bir büyüyor. Çünkü alıcıların büyük çoğunluğu konut ihtiyacı için talep göstermekte. Aile için konut ve yaşam alanları olmazsa olmazlardan ülkemizde bu anlayış sektörümüze büyük anlam kazandırıyor. Türkiye'de ve dünyada inşaat yaşamın bir parçası, durdurulması mümkün değil. An geliyor ekonomilere yön veriyor. 

Ülkemizde geçmiş yılların aşın yüksek faiz oranlan yüzünden edinilemeyen konutların acısı çıkarılıyor adeta. 30 yıl borçlanarak ev alabildiğimiz bir güvene sahibiz şu anda. 

İnsanımız da önce ev diyor doğal olarak ailesini ve yaşamını kurabilmek için. Bu olumlu gelişmeler işsizlerimizin iş bulmasına piyasanın gelişmesine yardımcı oluyor. 


Kentsel dönüşümde arz fazlası oluşacak' Türkiye'de kentsel dönüşüm konusunda hemen herkesin hevesli olduğunu, dönüşüm yapacak olanların da zengin olma hayalleri kurduğuna dikkat çeken Ekşi, kentsel dönüşüm konusunda önümüzdeki dönemde arz fazlası olacağına vurgu yapıyor. Dönüşüm konusunda pek de istekli olmadıklarını belirten Ekşi, "Kentsel dönüşüm konusunu izlemeyi tercih ediyoruz. Çünkü önümüzdeki dönemde arz fazlası oluşacağına inanıyoruz. 

Bu nedenle de temkinli davranıyoruz" diyor. 



Ekonomist Mortgage


Geri Dön