25 / 04 / 2024

Doğal gaz faturanızı devlet ödeyecek! Tam 2 bin 500 lira! Başvuruları kaçırmayın!

Doğal gaz faturanızı devlet ödeyecek! Tam 2 bin 500 lira! Başvuruları kaçırmayın!

Devlet aracılığı ile beraber ihtiyaç sahibi olan kişilere 2.500 liraya kadar verilen doğal gaz desteği soğuk havaların ülkemize giriş yapması ile birlikte oldukça merak konusu. Peki doğal gaz desteği nasıl alınır? Doğal gaz desteği hangi vatandaşlara verilir? İşte detaylar…



“Doğal gaz desteği başvuruları devam ediyor mu? Doğal gaz desteği başvuruları nereden, nasıl yapılıyor?” soruları, cevabı çok merak edilen konular arasında bulunuyor. Kış aylarının gelmesi ile birlikte de geçtiğimiz sene başlamış olan ödemeler bu sene de devam edecek ve doğal gaz desteği başvuruları e-Devlet aracılığı ile gerçekleştirilecek. İşte tüm detaylar…

DOĞAL GAZ YARDIMI BAŞVURUSU NASIL GERÇEKLEŞİR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, doğal gaz yardım başvurularının 5 Eylül 2022 tarihinde başladığını açıkladı.

Doğal Gaz Tüketim Desteği’ne 'http://www.turkiye.gov.tr/aile-ve-sosyal-hizmetler-sosyal-yardim-basvuru-hizmeti' adresi ile başvuru yapabilirsiniz.

Doğal gaz ödemelerinin nasıl gerçekleşeceği ile ilgili şekilde de ödemenin hak sahibi kişinin PTT hesaplarına yatırılacağını açıklandı. Başvuru sonucu ile hak sahibi olan vatandaşlar, PTT'ye doğal gaz faturalarını ibraz ederse destekten yararlanacak.

DOĞAL GAZ YARDIMI NE KADAR?

Doğal gaz yardımı ile ilgili şekilde açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ''Doğal gaz tüketim yardımında yeni başvuru zamanına kiracıları da kapsama alanına almış olduk ve bunun ile birlikte hane başına destek oranını 900 lira - 2500 lira arasında olarak belirlemiş olduk'' ifadelerini kullandı.

Doğal gaz faturanızı devlet ödeyecek! Tam 2 bin 500 lira! Başvuruları kaçırmayın!


Geri Dön