28 / 03 / 2024

Doğal gaz tüketiminde yeni rekor geldi!

Doğal gaz tüketiminde yeni rekor geldi!

Ülkemizde dün, son zamanlarda sık sık gündeme gelen kar yağışı ve soğuk hava şartları sebebiyle artan taleple yaklaşık olarak 288 milyon metreküp doğal gaz tüketildi.



Ülkemizde son zamanlarda sık sık gündeme gelen kar yağışı ve soğuk hava şartları sebebiyle artan taleple dün yaklaşık olarak 288 milyon metreküp doğal gaz tüketimiyle tüm zamanların rekoru kırılmış oldu.

Anadolu Ajansı muhabirinin BOTAŞ verilerinden derlemiş olduğu bilgiye göre, son zamanlarda sık sık gündeme gelen doğal gaz tüketiminde günlük rekor daha önce 280 milyon metreküp kullanımıyla 19 Ocak 2021 tarihinde gerçekleşmişti.

Doğal gaz tüketiminde yeni rekor geldi!

Açıklanan verilere göre, dün de yaklaşık olarak 288 milyon metreküp günlük doğal gaz tüketilerek tüm zamanların rekoru kırılmış oldu.

Diğer bir taraftan ülkemizin doğal gaz sistemine giren toplam miktar, 2021 yılında bir önceki seneye göre yüzde 23,2 artış göstererek, 61,6 milyar metreküpe çıkmıştı.

Açıklanan resmi verilere göre, ülkemize geçen sene en fazla doğal gaz girişinin olduğu ay yaklaşık olarak 7 milyar metreküple Aralık 2021 oldu. Yine açıklanan resmi verilere göre, en düşük doğal gaz girişi de 3 milyar 658 milyon 985 bin metreküple Mayıs 2021'de gerçekleşmişti.

Doğal gaz tüketiminde yeni rekor geldi!

Resmi verilere göre, geçen sene sonu itibarıyla doğal gaz abone sayısı yaklaşık olarak 18 milyona ulaşırken, bunun nüfus eş değeri 70 milyondan fazla şekildehesaplanıyor.

Bu sene de yeni yerleşim yerlerine doğal gazın ulaştırılması ve soğuk geçen kış sebebiyle tüketimin daha da artması bekleniyor.

İran Türkiye'ye doğalgazı kesti! İşte nedeni!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön