19 / 04 / 2024

Doğalgazı yakmayanlar ceza ödeyecek! Milyonlarca kişiye petek şoku!

Doğalgazı yakmayanlar ceza ödeyecek! Milyonlarca kişiye petek şoku!

Sitede yaşayan herkes 'Merkezi Isıtma ve Sıhhi Sıcak Su Sistemlerinde Isınma ve Sıhhi Sıcak Su Giderlerinin Paylaştırılmasına İlişkin Yönetmelik' ile airesinin metrekaresine bağlı olacak şekilde, fatura ödüyor. Fatura ödemeyeceğini düşünerek peteklerini kapatanlara ise şok bir haber geldi.



Sitede yaşayan herkes 'Merkezi Isıtma ve Sıhhi Sıcak Su Sistemlerinde Isınma ve Sıhhi Sıcak Su Giderlerinin Paylaştırılmasına İlişkin Yönetmelik' ile airesinin metrekaresine bağlı olacak şekilde, fatura ödüyor. Bu yönetmelikle birlikte fatura ödemeyeceğini düşünerek peteklerini kapatanlar ise şok oldu! İşte detaylar...

Merkezi ısıtma sisteminin bulunduğu sitelerde, bazı daire sahipleri petekleri kapadı ancak yine de yüksek doğalgaz faturasıyla karşılaştı. Uzmanlar ise “Kat malikleri 15 derecede yakmak zorunda” dedi.

Başakşehir'de bir sitede oturan İ.Y adlı vatandaş, geçen ay ısıtma sistemini hiç çalıştırmadığını için 15 liralık fatura geldiğini ancak site yönetimi tarafından 418 lira ek ücret yansıtıldığını açıkladı.


'BU BİR EMSAL UYGULAMA'

 Doğalgazı yakmayanlar ceza ödeyecek! Milyonlarca kişiye petek şoku!

Türkiye Tesis Yöneticileri Federasyonu (TEYFED) Başkanı Yahya Sağır, "Bu cezai işlem değil aslında emsal uygulamadır. Peteklerini kapatan kat malikleri, emsal uygulandığı için yakanlar kadar fatura ödemekle yükümlüdür. Kıstas 15 derece" diyerek şöyle devam etti: "Termostatik vanalarda en az 15 derece olması gerekiyor. Üst kattaki komşu yakıyor, alt kattaki yakıyor, orta kattaki komşu yakmıyor. Çünkü bu iki kat orta katı ısıtıyor. Doğalgazı yakmayan, peteklerini kapatan kat malikleri, emsal uygulandığı için yakanlar kadar fatura ödemekle yükümlü oluyorlar. Yakmaları, hakkaniyet açısından önemli. Ayrıca yakmazlarsa fatura az gelse de zararlı çıkabilirler."

'Oturulmayan eve 450 lira fatura'

Sitede oturduğunu dile getiren Kubilay Çakır şöyle konuştu: "350 lira civarında doğalgaz faturam geldi. Faturalar geliyor ve metrekare başına bölünüyor. Yakanla yakmayan da aynı, yakmayan da ödüyor. Gereksiz bir uygulama. Bence evlerde kombi olması lazım, adaletsiz bir dağıtım oluyor pay ölçerlerde."

 

Apartman yöneticileri dikkat! Bunu yapmazsanız cezası var!

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! O tarihte resmen açıklanıyor!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön