19 / 04 / 2024

Doğru şehirleşme için kentsel dönüşüm önemli bir fırsat!

Doğru şehirleşme için kentsel dönüşüm önemli bir fırsat!

Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Yönetim Kurulu Başkanı Feyzullah Yetgin, "Kentsel dönüşüm süreci şehirlerimizi geliştirmek, değiştirmek ve dönüştürmek adına bir fırsattır" dedi.



 

Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Yönetim Kurulu Başkanı Feyzullah Yetgin, doğru şehirleşme bilinci oluşturmak adına sadece bina bazlı değil, ada bazlı kentsel dönüşümün önemini kamuoyuna anlatmaları gerektiğini söyledi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Feyzullah Yetgin, Dünya Şehircilik Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, toplumun daha fazla bilinçlenmesi için herkesi şehircilik sorunlarıyla ilgili düşünmeye davet ettiklerini söyledi.

 

Kentsel dönüşüm sürecinin şehirleri geliştirmek, değiştirmek ve dönüştürmek adına bir fırsat olduğuna belirten Yetgin, "Bu fırsatı en ideal şekilde değerlendirmek için yapılaşma tercihlerinde tarihi ve çevresel dokunun gözetilerek konunun bir bütün olarak ele alınması, dönüşüm süreçlerinin şehirlerimizin altyapı, yeşil ve sosyal alan gibi talep ve ihtiyaçlarına göre planlanması ve tüm sürecin yapısal düzenlemelerle desteklenmesi gerektiği düşüncesindeyiz." diye konuştu.

 

Doğru şehirleşme bilinci oluşturmak adına sadece bina bazlı değil, ada bazlı kentsel dönüşümün önemini kamuoyuna anlatmaları gerektiğini de söyleyen Yetgin, bu hususta atılacak her doğru adımın gelecek nesilleri bilinçlendirmek ve daha sağlıklı şartlarda yaşayabilmelerini sağlayabilmek için miras niteliği taşıdığını belirtti.


- "Geleceğin şehirlerinde sürdürülebilir yapılar öne çıkacak"

 

Feyzullah Yetgin, akıllı şehirler ve doğru şehirleşmenin önemine işaret ederek, akıllı şehir seviyesine ulaşabilme yolunda yerel yönetimlerin vizyon ve kararlılıklarının çok önemli olduğunu belirtti. 

Yakın gelecekte akıllı şehirler kapsamında enerji ve su tasarruflu, hatta sıfır enerjili ve sürdürülebilir yapıların daha da fazla öne çıkacağını söyleyen Yetgin, "Geleceğin şehirlerinde, akıllı ve esnek altyapılar için yenilikçi teknolojileri kullanma, dijital dönüşüm ile ortaya çıkan yeni iş modellerinden faydalanma, akıllı şehirler için gerekli şehir planlamalarının yapılması, kentsel altyapılar için yeni finansal araçların ortaya konması daha fazla gündeme gelecek." dedi.

 

Yetgin, ülkenin gelişiminin şehirlerden başladığını belirterek, şöyle konuştu: 

"Sektörümüz açısından 'gelişen kentler' kavramı büyük önem taşıyor. Biz de İstanbul,  Ankara  gibi metropoller dışında, gelişmekte olan şehirlerimizin de ülkemizin gelişimi ve değişimi açısından çok önemli olduğuna inanıyoruz. Aynı zamanda bu kentlerimizin yatırım anlamında büyük fırsatlar sunduğunu düşünüyoruz. Bu bağlamda Anadolu'daki kentlerimize dikkat çekmek, bu şehirlerimizin yatırım fırsatlarını sektör temsilcileri ile buluşturmak, onların sesini ulusal ve uluslararası alanlarda duyurmak ve büyüme potansiyeli barındıran bu kentlerimize yatırım yapılmasına ön ayak olmak amacıyla belediyenin de desteğini alarak Gelişen Kentler Zirvelerini düzenliyoruz."

 


Geri Dön