25 / 04 / 2024

Doğtaş Kelebek yurt dışında üretim tesisi kuracak!

Doğtaş Kelebek yurt dışında üretim tesisi kuracak!

Doğtaş Kelebek CEO'su İsmail Doğan, "2020 yılı içerisinde ana yatırım konsantrasyonumuz yurt içi ve yurt dışında mağaza açılışı üzerine olacak" dedi ve yurt dışında yeni bir üretim tesisi planları olduğunu belirtti...



Doğtaş Kelebek Grubu, temmuz ayında Biga'da bulunan tesisi için Güvenli Üretim Merkezi sertifikası aldı. Doğtaş Kelebek CEO'su Ismail Doğan, “Biga fabrikasında uygulanan tüm önlemler Düzce fabrikamızda aynı şekilde uygulansa da, bir sonraki adımda Düzce fabrikamız için de bu sertifikayı almayı planlıyoruz” diyor. Ayrıca grup 2020 yılında yüzde 60 büyüme hedefliyor.

Ekonomist'ten Ayşegül Sakarya Pehlivan'ın haberine göre; Doğtaş Kelebek Grubu, bünyesinde Doğtaş ve Kelebek markalarının yanı sıra Lova Yatak, kelebek Mutfak Banyo ve Ruum Store markalarını barındıran beş farklı markanın bir arada bulunduğu bir mobilya grubu. Doğtaş, 1972 yılında Çanakkale'nin Biga ilçesinde kuruldu. Bugün yurtiçi ve yurtdışında yer alan 200'ün üzerindeki konsept mağazasıyla, mobilya sektörünün önemli oyuncuları arasında yer alıyor.

Türkiye genelinde Düzce ve Biga'da iki üretim tesisi bulunan şirket, temmuz ayında Biga'da bulunan tesisi için Güvenli Üretim Merkezi sertifikasını aldı. Böylece, pandeminin ilk günleri itibariyle aldıkları üretim tesisi ve mağaza içi güvenlik önlemlerini de tescilleme şansları olduğunu söyleyen Doğtaş Kelebek CEO'su Ismail Doğan, "Biga fabrikasında uygulanan tüm önlemler Düzce fabrikamızda aynı şekilde uygulansa da, bir sonraki adımda Düzce fabrikamız için de bu sertifikayı almayı planlıyoruz" diyor.

Doğtaş Kelebek Mobilya Grubu 2019 yılını 610 milyon TL ciro ile kapattı. Grup, 2020 yılı için hedef büyüttü. Pandemi sonrası başlatılan yeni mağazacılık uygulamaları ve Kelebek markasının e-ticaret sitesinin de açılmasıyla, yüzde 40 olan büyüme hedef oranlarını yüzde 60'a çektiklerini söyleyen Doğan, “Ciro hedefimizi 1 milyar TL olarak yukarıya revize ettik. Bu süreçte aynı zamanda 600 kişilik ekstra bir istihdam da yaratmayı hedefliyoruz" diyor. Doğtaş Kelebek CEO'su İsmail Doğan'a Güvenli Üretim Merkezi sertifikası alma sürecini ve grubun hedeflerini sorduk.

Türkiye genelinde kaç üretim merkeziniz var? 

Türkiye genelinde iki üretim tesisimiz bulunuyor. Markalarımızın tamamı bu tesislerde üretiliyor ve yurtiçi ve yurtdışındaki satış noktalarımıza aktarılıyor. Biri Düzce'de diğer ise Doğtaş markasının doğum yeri olan Biga'da. Temmuz ayında Biga'da bulunan tesisimiz için Güvenli Üretim Merkezi sertifikasını aldık. Böylece, pandeminin ilk günleri itibariyle aldığımız üretim tesisi ve mağaza içi güvenlik önlemlerini de tescilleme şansımız oldu.

Fabrikalarınızda yıllık üretim kapasiteniz nedir? 2020 yılı için yeni yatırım planlıyor musunuz?

Yıllık 2.5 milyon metrekare panel mobilya, 200 bin adet koltuk kanepe, 100 bin adet yatak kapasitemiz var. 2020 yılı içerisinde ana yatırım konsantrasyonumuz yurtiçi ve yurtdışında mağaza açılışı üzerine olacak. Ancak yakın gelecekte şu anda proje aşamasında olan, yurtdışında yeni bir üretim tesisi planımız da bulunuyor.

Doğtaş Kelebek Nijerya ve Güney Afrika'da mağaza açacak!


 


Geri Dön