28 / 03 / 2024

Vefa, yurt dışında üretim tesisi kuracak!

Vefa, yurt dışında üretim tesisi kuracak!

Vefa Holding İcra Kurulu Başkanı Koçyiğit, "Konuşlandığımız bölgede yerel olmanın avantajlarını sonuna kadar kullanarak yurt dışında pazar payımızı daha da artırmayı hedefleyeceğiz" dedi.



Vefa, bu yıl Afrika'da ve Körfez bölgesinde üretim tesisi kurmayı planlarken, ihracatta ise özellikle Körfez ülkeleri, Cezayir ve Sahraaltı Afrika ülkelerine yöneldi. 


Vefa açıklamasına göre, ön üretimli yapılarda entegre çözümler sunan şirket, yurt dışında üretim tesisi kurmayı planlıyor. 2015'i fırsat yılı olarak gören Vefa, bu yıl içinde Körfez Bölgesinde ve Afrika'da bir üretim tesisi kurmayı hedefliyor. 


Açıklamada görüşlerine yer verilen Vefa Holding İcra Kurulu Başkanı Turan Koçyiğit, bu yıl yurt dışında en az bir üretim tesisleri olacağını belirterek, konuyla ilgili çalışmalarının hızla devam ettiğini vurguladı. 


Koçyiğit, asıl amaçlarının önceki yıllara göre yükselttikleri ihracat hedefini gerçekleştirmek olduğunu aktararak, "Bunun için konuşlandığımız bölgede yerel olmanın avantajlarını sonuna kadar kullanarak yurt dışında pazar payımızı daha da artırmayı hedefleyeceğiz. Bu bize lojistik maliyetlerini düşürdüğümüz için büyük bir rekabet avantajı sağlayacak. Aynı zamanda sevkiyat sürelerini minimize ederek çözümlerimizi çok daha hızlı sunma imkanı verecek. Bunun yanında yurt dışında üreteceğimiz ürünlerimizde kullandığımız hammadde ve yarı mamulleri yine Türkiye'den götürmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. 


Vefa, bu yıl Körfez ülkelerine yöneldi


Yurt dışı pazarlara büyük önem veren Vefa'nın 2015 yılında da yurt dışında büyümeye devam ettiğine dikkati çeken Koçyiğit, ihracat pazarlarına yenilerini eklediklerini kaydetti. 


Bu yıl özellikle Körfez ülkelerine ve kuzeyde Cezayir ile Sahraaltı Afrika'ya yöneldiklerini belirten Koçyiğit, ihracatlarını daha da artırmak için belirledikleri ülkelerde distribütörlükler ve bayilikler vermeye, bazı ülkelerde ise yerel şirketlerle ortaklıklar kurmaya devam ettiklerini anlattı. 


Bugüne kadar 75 ülkeye ihracat gerçekleştirdiklerini ve geçen yılın ihracat konusunda beklentilerini aşan bir yıl olduğunu aktaran Koçyiğit, "2013 yılında tüm şirketlerimizin ürettiği ürünlerin yüzde 50'sini ihraç ederken 2014'te bu oranı yüzde 62'ye çıkardık. Bu yıl sonunda ise hedefimiz bu oranı çok daha yukarılara taşımak" ifadelerini kullandı. 



Dünya


Geri Dön