25 / 04 / 2024

Doğu bölgesinde ki dönüşüm çalışmaları sürecek!

Doğu bölgesinde ki dönüşüm çalışmaları sürecek!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, ''Doğudaki değişim ve gelişim, batıdaki gelişimden hiçbir zaman ayrı olmayacak.'' dedi. Albayrak, Doğudaki yatırımlar hakkında açıklamalar yaptı. 



Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, ''Doğudaki değişim ve gelişim, batıdaki gelişimden hiçbir zaman ayrı olmayacak.'' diye açıklama yaptı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre Albayrak şunları söyledi; ''Yakılan yerleri yeniden imar ettik. Evleri, spor salonlarını, okulları, hastaneleri, yolları, köprüleri, gençlik merkezlerini, bir sürü yeri imar ettik.''

Albayrak sözlerini şöyle sürdürdü:
"Doğudaki değişim ve gelişim, batıdaki gelişimden hiçbir zaman ayrı olmayacak. Bölgenin ne süreçten geçtiğini hepimiz biliyoruz. Özelikle kentsel dönüşüm noktasında Nusaybin'de muazzam bir dönüşüm var. Bunun ötesinde dışarıdan yatırımcıların bölgeye gelmesi için uygulanan bölgedeki yüksek teşvik kapsamındaki süreç de önemli. Bölgedeki yatırımların daha da artmaya başladığını 24 Haziran'dan sonra daha da artacağını çok net göreceksiniz. Turizm noktasında, bölge eskisinden daha da parlak günlerine dönmeye başlayacak. Bizim alanımız enerji, maden, birçok husus, daha fazla sondaj faaliyeti, keşif noktalarında daha gelişmiş bir Güneydoğu ve Doğu Anadolu siyasetimiz var. Bölgede sosyal ve ekonomik yönden büyük bir dönüşüm süreci başlayacak."


Geri Dön