23 / 04 / 2024

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun lojman ihtiyacı 2012'nin yatırım programında!

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun lojman ihtiyacı 2012'nin yatırım programında!

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, emniyet mensuplarının Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde lojman ihtiyacı için 2012 yatırım programına teklifte bulunduğunu bildirdi




Şahin, MHP Hatay Milletvekili Adnan Şefik Çirkin’in soru önergesine yazılı cevap verdi. Emniyet teşkilatı personelinin lojman ve barınma sorunlarının çözülmesi amacıyla 2005’ten itibaren  TOKİ  tarafından yaptırılan konutlardan 4 bin 958’inin 18 ildeki emniyet birimlerine tahsis edildiğini belirten Şahin, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde lojman ihtiyacı bulunan iller için de 2012 yılı yatırım programına teklifte bulunulduğunu bildirdi.

Milli Savunma Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığınca müşterek belirlenen ve terör olaylarının yaşandığı kritik illerde görevlendirilen emniyet hizmetleri sınıfı personele Başbakanlık makamınca belirlenen usul ve esaslar çerçevesinde ek tazminat ödendiğini vurgulayan Şahin, şunları kaydetti:

"Ayrıca 666 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile de özel harekat personeline 690 TL’ye varan iyileştirme yapılmıştır.

Önergeye konu edilen ve shortland olarak tabir edilen zırhlı personel taşıyıcı araçlardan emniyet teşkilatı birimlerinde 649 adet bulunmaktadır. 1 Ocak 2000 ile 7 Aralık 2011 tarihleri arasında 8 personelimiz zırhlı araç kazasında vefat etmiştir."

AA


Geri Dön