25 / 04 / 2024

Doğuda yatırım yapan batıda da teşvik alacak!

Doğuda yatırım yapan batıda da teşvik alacak!

TOKİ iştiraki Emlak Konut GYO'nun Genel Müdürü Murat Kurum, önceki gün açıklanan teşvik paketiyle, doğu illerindeki yatırımına karşılık aynı işadamının batı şehirlerindeki yatırımlarına da teşvik verileceğini söyledi



Kurum, batıdaki teşvikten faydalanmak için doğu vilayetlerindeki bütün devlet okullarının yapımına talip olanların bulunduğunu ifade etti. Kurum, "Yap-işlet-devret ile mi olur, hastanelerde olduğu gibi kamu-özel sektör ortaklığı ile mi olur ama bir şekilde devlet artık bazı yükleri sırtından atacak." dedi. Türkiye'nin eğitim kalitesinde çıta yükseltmeye ihtiyacı olduğunu belirten Kurum, "Özel sektör-devlet işbirliğiyle bunu yaparsak dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına 2023'ten önce girebiliriz." diye konuştu.

Emlak Konut GYO, Emlak Pazarlama ortaklığıyla İstanbul'da Ege Yapı tarafından yapılan Batışehir Projesi'nin üçüncü etabında yer alan 348 konut satışa çıktı. Yeni etabın satışı vesilesiyle Batışehir'de gazetecilerle bir araya gelen Murat Kurum, daha mütekabiliyet yasası çıkmadan Ortadoğulu bir pazarlama firmasının İstanbul'daki bir projeden 800 konut alımı için kapora yatırdığını ifade etti. Kurum, Emlak Konut'un hasılat ortağı olduğu devam eden 21 projeden elde edeceği gelir payının 2,4 milyar lira olduğunu kaydetti.

Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı ise satışa çıkan 3. etabın 6 katlı yatay bloktaki 348 konut olduğunu söyledi. Kabadayı'nın açıklamasına göre Batışehir'in ilk etabındaki 1.020 dairenin yüzde 85'i ve 2. etaptaki 903 dairenin de yarısı satıldı. Batışehir'deki toplam hasılat payı 1,325 milyar lira olarak belirlenen Emlak Konut, bugüne kadar satılan 1.200 bağımsız bölümün satışından 401 milyon lira pay aldı. Yeni satışa çıkan 3. etapta 40 metrekarelik stüdyodan 360 metrekarelik 4,5 artı bire kadar 7 tip dairenin fiyatları 155 bin lira ile 924 bin lira arasında değişiyor. Başlangıçta 2.250-2.500 liradan satışa çıkan projenin 3. etabında fiyatlar 3.500-3.750 lira seviyesinde. Batışehir'deki okul için de dünden itibaren kiralama çalışması başlatıldı.

İBRAHİM BALTA/Zaman


Geri Dön