24 / 04 / 2024

Doğuş Grubu Hırvatistan'daki otelini Villa Dubrovnik’i sattı!

Doğuş Grubu Hırvatistan'daki otelini Villa Dubrovnik’i sattı!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Kerim Ülker bugünkü köşesinde Doğuş Grubu'nun Hırvatistan'daki otelini devretmesini kaleme aldı. 



Dünya Gazetesi köşe yazarı Kerim Ülker bugünkü köşesinde Doğuş Grubu'nun Hırvatistan'daki otelini devretmesini kaleme aldı. 

İşte Kerim Ülker'in 'Doğuş, Hırvatistan'daki ünlü otelini devretti' başlıklı yazısı...

2019'da bankalarla 2.3 milyar euroluk yapılandırmaya giden, çoğunluğu Türkiye’de olmak üzere birçok varlığını elden çıkaran Doğuş Grubu, bir turizm yatırımından daha vazgeçti. 

Doğuş Grubu’nun uzun süredir satışını yapmamak için direndiği Hırvatistan’daki turizm yatırımını ülkenin ileri gelen emeklilik fonlarını yöneten Erste d.o.o. tarafından satın alınıyor. Hırvat fonu, Dubrovnik kentinde bulunan 5 yıldızlı Villa Dubrovnik’in yüzde 90’ını devralıyor. Doğuş Grubu’na ait Villa Dubronvik’ten Zagreb Borsası tarafından gerçekleştirilen açıklamada yüzde 90’lık hissenin alımı için de anlaşmaya imza atıldı.

Doğuş Grubu Hırvatistan daki otelini Villa Dubrovnik’i sattı!

ODA FİYATI 400 STERLİNDEN BAŞLIYOR

Alınan bilgilere göre; satın alma değeri de yaklaşık 100 milyon Türk Lirası olduğu yönünde. Otelin gecelik fiyatı ise 400 sterlin yani 4 bin 800 Türk Lirası'ndan başlıyor. Adriyatik Kıyısı’ndaki lüks otelin 6’sı süit toplam 56 odası ve iki villası mevcut. Alımı gerçekleştiren Avusturyalı bankacılık grubu Erste’nin biri olan fon, Hırvatistan’da faaliyette bulunan 8 emeklilik firması ve kuruluşunun fonunu yönetimi elinde tutuyor. Geçen senelerde Akdeniz çanağının en büyük yat limanı işletmecisi olan Doğuş, Lüksemburg merkezli ünlü fon CVC Capital Partners ile masaya oturmuş sahibi olduğu BAE, Yunanistan ve Hırvatistan’daki marinalarının satışını gerçekleştirdi. Doğuş Grubu bu satış sürecinden sonra Hırvatistan’daki Villa Dubrovink’in satılmayacağını duyurdu. 

İSTİNYEPARK'TAKİ HİSSELERİ DE KATARLILAR ALMIŞTI

Hatırlatmakta yarar bulunuyor. Türkiye’deki birçok turizm yatırımının devrini gerçekleştiren Ferit Şahenk’in Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı sürdürdüğü Doğuş Grubu, 2020 yılında İstanbul’daki en önemli alışveriş merkezlerinden olan İstinyePark’taki hisselerini de Katarlılara devretmişti.

Doğuş Grup büyümeye devam ediyor!


Geri Dön