28 / 03 / 2024

Doğuş GYO bağımsız yönetim kurulu üyelerini genel kurula sunacak!

Doğuş GYO bağımsız yönetim kurulu üyelerini genel kurula sunacak!

Doğuş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Mustafa Sabri Doğrusoy ve Özlem Tekay'ı bağımsız yönetim kurulu üyeleri olarak genel kurula sunacak.



Doğuş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) bağımsız yönetim kurulu üyeliği adayları hakkında açıklama yaptı. 

Doğuş GYO'nun 2 Mart 2018 tarih 2018/12 sayılı Yönetim Kurulu toplantısında alınan karar doğrultusunda; Kurumsal Yönetim Komitesi 1 Mart 2018 tarih, 2018/2 sayılı  toplantı tutanağı ile Sermaye Piyasası Kurulu Kurumsal Yönetim Tebliği II.17.1'e göre Bağımsız Üye uygunlukları saptanan ve Bağımsızlık Beyanı alınan, Mustafa Sabri Doğrusoy ve Özlem Tekay'ın, 2017 faaliyet yılına ilişkin olarak yapılacak Olağan Genel Kurul toplantısında onaya sunulmasına karar verildi.

Doğuş GYO'nun KAP açıklaması: 
Şirketimizin 2 Mart 2018 tarih 2018/12 sayılı Yönetim Kurulu toplantısında alınan karar doğrultusunda; Kurumsal Yönetim Komitesi 1 Mart 2018 tarih, 2018/2 sayılı  toplantı tutanağı ile Sermaye Piyasası Kurulu Kurumsal Yönetim Tebliği II.17.1'e göre Bağımsız Üye uygunlukları saptanan ve Bağımsızlık Beyanı alınan, Mustafa Sabri DOĞRUSOY ve Özlem TEKAYın, 2017 faaliyet yılına ilişkin olarak yapılacak Olağan Genel Kurul toplantısında onaya sunulmasına karar verilmiştir.

  
Mustafa DOĞRUSOY
1981'de Yıldız Teknik Üniversitesi'nden mühendis, 1983'te İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi Lisansüstü eğitiminden MBA derecesi ile mezun oldu. Yönetim, Strateji ve Yatırım Danışmanı olarak; Kurumsal Yönetim, Kurumsal Risk Yönetimi, Kurumsal Finansman, Aile Şirketleri ve Kurumsallaşma, Türk Ticaret Kanununun Şirketlerde Uygulanma Süreçlerinde ve Borsa şirketlerine Sermaye Piyasası Mevzuatları konularında destek vermekte; finansman, ortak bulunması, şirket birleşme, devir ve satın almalarının gerçekleştirilmesi projelerinde görev almaktadır. Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği Yönetim Kurulu Üyesidir.  Üniversitelerde yüksek lisans ve doktora bölümlerinde misafir öğretim üyesi olarak Kurumsal yönetim, kurumsallaşma ve yönetim kurulları konularında eğitim vermektedir. Üniversite danışma kurullarında yer almaktadır. Uzun yıllardan bu yana Türkiye'nin saygın kuruluşlarından bazılarında İcra Kurulu Üyesi ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev almış olup, halen birçok şirkette Yönetim Kurulu üyeliği, Danışma Kurulu üyeliği ve Yönetim Kurullarına danışmanlık yapmaktadır. 2014 yılından itibaren Doğuş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.'de Yönetim Kurulu Üyesi Bağımsız Üye olarak görev yapmaktadır. Ayrıca Borsa İstanbul pay piyasası şirketlerinden Garanti Yatırım Ortaklığı A.Ş.'de 2012 yılından bu yana Yönetim Kurulu Üyesi Bağımsız Üye olarak görev almaktadır.
  
Özlem TEKAY
2008ʼde Harvard Business School, Boston, MA, ABDʼde İleri Yönetim Programı'nı tamamlayan Tekay, 1994ʼde Orta Doğu Teknik Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümüʼnden lisans, 1996ʼda Orta Doğu Teknik Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümüʼnden yüksek lisans derecelerini aldı. Tekay ayrıca 2007-2008 yıllarında Harvard Business School, Boston, MA, ABDʼde Stratejik İnsan Sermayesi Yönetimi, Profesyonel Hizmet Şirketlerini Yönetme, Sıra Dışı Hizmete Ulaşma programlarına katıldı ve 2011ʼde New York Üniversitesi, New York, NY, ABDʼde Liderlik ve Üst Düzey Yönetici Koçluğu Sertifikası'nı aldı.

Strateji ve yönetim danışmanı olarak 2012'den itibaren değişim sürecinde olan şirket ve üst düzey yöneticilere danışmanlık vermekte olan Tekay, 20016'dan itibaren Doğuş GYO Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi; Kurumsal Yönetim, Denetim ve Riskin Erken Saptanması komiteleri üyesi olarak görev yapmaktadır. 2006-2012 yılları arasında TAV Havalimanları Holding, İnsan Kaynakları Başkan Yardımcısı, Kurumsal Yönetim Komitesi üyesi ve 2011ʼden itibaren TAV Öğrenme ve İnovasyon Merkezi Başkanı olarak görev yaptı. TAV Havalimanlarıʼna katılmadan önce, Eczacıbaşı Holding, Bayındır Holding ve Umut Vakfıʼnda insan sermayesi yönetimi, kurumsal strateji, kurumsal yönetim, yönetim kurulları ve komiteler, liderlik, yetenek yönetimi ve kurumsal iletişim alanlarında çeşitli görevler üstlendi.

Sivil toplum örgütlerinin aktif katılımcısı olan Tekay, Genç Yönetici ve İşadamları Derneği (GYİAD), Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği (TKYD) ve Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği (TÜKD) üyesidir. Tekay ayrıca 2006-2012 yılları arasında Türkiye Sürdürülebilir Kalkınma Derneği Yönetim Kurulu üyesi (SKD) olarak görev yapmıştır.


Geri Dön