23 / 04 / 2024

Doğuş GYO, Gebze Center AVM'den 2021'de ne kadar kira geliri elde etti?

Doğuş GYO, Gebze Center AVM'den 2021'de ne kadar kira geliri elde etti?

Doğuş GYO portföyündeki Gebze Center AVM'den 2021 yılı sonunda elde edilen toplam kira gelirleri 46,9 milyon TL oldu.



Doğuş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) Gayrimenkul Yatırım Ortaklıklarına İlişkin Esaslar Tebliği (III-48.1) 37/2 maddesi gereği açıklama yayınladı. 

Doğuş GYO portföyündeki Gebze Center AVM, Kovid-19 salgını tedbirleri kapsamında 2021 yılında 57 gün kapalı kaldı. Bu gelişme kapsamında AVM'den ekspertiz kira bedelinin altında kira geliri elde edildi. 

2021 yılı için Gebze Center AVM ortalama doluluk baz alınarak hesaplanan kira ekspertiz bedeli toplamları KDV hariç 53,2 milyon TL, 2021 yılı sonunda elde edilen toplam kira gelirleri ise KDV hariç 46,9 milyon TL oldu.  

Doğuş GYO'nun KAP açıklaması:
Sermaye Piyasası Kurulu'nun Gayrimenkul Yatırım Ortaklıklarına İlişkin Esaslar Tebliği'nin (III-48.1) 37. maddesi uyarınca yapılan açıklamadır. 
 
Koronavirüs salgının etkilerinin yoğun olarak yaşandığı 2021 yılının ilk yarısında, Şirket portföyünde yer alan Gebze Center Alışveriş Merkezi'nde ziyaretçi sayısı ve cirolarda yaşanan azalış nedeniyle, faaliyet gösteren kiracılarımızın desteklenmesini teminen, salgının ve iş hacminin seyrine paralel olarak farklı oranlarda indirimler uygulanmış ve alınan tüm kararlar KAP'ta yatırımcılarımıza duyurulmuştur. 2021 yılında uygulanan yasal kısıtlamalar nedeniyle Gebze Center AVM 57 gün kapalı kalmıştır. 
 
Tüm bu gelişmeler nedeniyle 2021 yılı sonunda, yıllık bazda ortalama doluluğa karşılık gelen yıllık ekspertiz kira bedeli ile elde edilen kira geliri karşılaştırıldığında, portföyümüzde bulunan Gebze Center Alışveriş Merkezinden ekspertiz kira bedelinin altında kira geliri elde edilmiştir. 
 
2021 yılı için Gebze Center AVM ortalama doluluk baz alınarak hesaplanan kira ekspertiz bedeli toplamları KDV hariç 53,2 milyon TL, 2021 yılı sonunda elde edilen toplam kira gelirleri ise KDV hariç 46,9 milyon TL'dir.
 
İlgili konu, yapılacak ilk genel kurul toplantısının gündemine alınarak pay sahiplerine bilgi verilecektir.
Kamuoyunun bilgisine sunulur.


Geri Dön