19 / 04 / 2024

Doğusan Boru Sanayi Irak!a ihracatı arttırmak için pazar araştırması yapıyor!

Doğusan Boru Sanayi Irak!a ihracatı arttırmak için pazar araştırması yapıyor!

Perlit madeninden yapılmış renkli kiremitlerle çatı kaplama sektörüne yönelik hizmet veren Doğusan Boru Sanayi, yeni dönemde Irak'ta pazar araştırması yapıyor. Firma özellikle inşaat yapılandırmasını araştırıyor.




Perlit madeninden yapılmış renkli kiremitlerle çatı kaplama sektörüne yönelik hizmet veren Doğusan Boru Sanayi, yeni dönemde Irak'ta pazar araştırması yapıyor. Genel Müdür Vekili Sezgin Polat, Erzincan'dan temin ettikleri perlit hammaddesi ile kiremidin yanı sıra park, bahçe ve kaldırım karosu ürettiklerini, halen Azerbaycan, Gürcistan ve Irak'a ürünlerini ihraç ettiklerini söyledi. Polat. özellikle çatı kaplamaları ürünleri için Irak'taki inşaat yapılanması hakkında pazar araştırması yaptıklarını bu sayede ihracatı artırmak istediklerini vurguladı. 


Doğusan'ırı Seraper marka renkli çatı kaplaması ve kiremit üretiminde iddialı olduğuna işaret eden Sezgin Polat, çatı kaplaması alanında ürünlerine 50 yıl garanti verdiklerinin altım çizdi. Ürünlerinin perlit hammaddesi ile üretildiği için bu garantiyi verdiklerini belirten Polat, perlitle üretilen kiremitlerin muadillerine göre daha fazla dayanımının bulunduğunu anlattı. 


Doğusan'ın 1974 yılında kurulduğu bilgisini veren Sezgin Polat, 1992 yılından beri perlit hammadesi kullanılmış çatı sistemleri ürettiklerini bildirdi. Bu alanda Türkiye genelinde 18 bayilerinin bulunduğunu anlatan Polat, "Ürün dağıtımım bölge bayilikleri vasıtasıyla yapıyoruz. Ayrıca Azerbaycan, Gürcistan ve Irak'a direkt ihracat yapıyoruz. İlerleyen dönemlerde üretim kapasitesi ve bayi sayısının artırılmasına yönelik planlarımız olacak" aktarımını yaptı. 


"Pazar payımızı artıracağız" Ürünlerinin don sonrası oluşan kırılmalara karşı garantili olduğunu anlatan Polat, "Ürünümüz kırılma, yanma, rüzgardan uçma, renk solması ve soğuk kış şartlarına karşı yüksek mukavemet gösteriyor. Ürünün hammaddesinde perlit bulunduğu için su geçirmiyor. Dolayısıyla ısı yalıtımı sağlamış oluyor" ifadelerini kullandı. Seraper çatı kaplamalarının en önemli özelliklerinden birinin de hafiflik olduğuna vurgu yapan sezgin Polat, "Bina yapan bir kimse çatısında öncelikle bina ile aynı dayanıklılıkta bir malzeme ister. Su yalıtımım maksimum düzeyde ister. Çatımn binaya çok fazla yük bindirmemesini hafif olmasım ister. Doğal koşulların meydana getirdiği deformasyondan etkilenmemesini ister. 


Seraper çatı kaplamalarında kışın don yaşandığında çatlama, yazm da sıcakta güneş ışınlarından dolayı eğilme, bükül meye maruz kalmadığı gibi bu özellikleri de yerine getiriyor. Bu yüzden ürünümüzle önümüzdeki yıllarda Türkiye çatı pazarından daha fazla pay alacağımızı düşünüyorum" şeklinde konuştu. 


Dünya Bölge 


Geri Dön