28 / 03 / 2024

Dolapdere'ye Crowne Plaza inşa edilecek!

Dolapdere'ye Crowne Plaza inşa edilecek!

Adı bir dönem sıkça asayiş olayları ile gündeme gelen İstanbul'un Dolapdere semtine yeni bir beş yıldızlı bir otel daha geliyor. Otelin yatırımcısı AKP Mardin Milletvekili Cüneyt Yüksel'in ailesinin sahibi olduğu Mehmet Edip Yüksel Holding



Holding'in, inşasını sürdürdüğü yeni otel projesi için Inter Continental Oteller Grubu bünyesinde yer alan Crowne Plaza'yla franchise anlaşması yaptığı belirtiliyor. Holding'in iştiraklerinden Gürcan Petrolcülük'ün yatırımını üstlendiği projenin sahipleri, Cüneyt Yüksel'in kardeşleri Hakkı ve Halil Yüksel.

Mardin'in önde gelen işadamlarından, Cüneyt Yüksel'in babası Mehmet Edip Yüksel'in kurucusu olduğu holding, enerji, turizm ve inşaat olmak üzere pek çok alanda faaliyet gösteriyor. Bünyesinde Ali Baba Turizm de dahil 10 şirket bulunuyor. Mehmet Edip Yüksel'in onursal başkanı olduğu holdingde Halil ve Hakkı Yüksel ise yönetim kurulunda aktif olarak görev yapıyor. Konuşulanlara göre Mehmet Edip Yüksel Holding'in yakında hizmete açacağı otelin ismi konusunda daha önce Hilton'la görüştüğü ve anlaşmaya varamadığı belirtiliyor. Dolapdere Caddesi üzerinde, Pangaltı girişinde halihazırda inşaatı devam eden beş yıldızlı otelin, daha önce haziran ayında hizmete gireceği belirtilmişti. Öğrendiğimize göre otelin açılışının 2011 başında olması konusunda yoğun bir mesai harcanıyor. Yaklaşık 30 bin metrekare inşaat alanı olan beş yıldızlı otel, dördü bodrum olmak üzere toplam 16 katlı olacak. Yatırım maliyeti yaklaşık 40 milyon dolar olan 550 yatak kapasiteli otelde, 285 oda yer alacak.
Ekonomist


Geri Dön