27 / 04 / 2024

Dolar 20 TL basamaklarını tırmanıyor! O tarihte en zirveye fırlamış olacak!

Dolar 20 TL basamaklarını tırmanıyor! O tarihte en zirveye fırlamış olacak!

Son dakika gelişmelerine göre, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ve ABD Merkez Bankası (FED) faiz kararları sonrasında dolar kuru yükselişe geçti ve 20 lira seviyesine yaklaştı. Bu hızlı yükseliş, endişe verici senaryoların ortaya çıkmasına neden oldu. Dolar kurunun adeta bir füze gibi yükselmesi, p



Döviz piyasalarında hareketlilik hız kesmeden devam ediyor. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın faiz indirimi kararı ve FED'in faiz artırımı kararı, dolar kurunu harekete geçirdi. Dolar bir süredir sakinliğini koruyordu ancak son günlerde adeta füze takmış gibi yükseliyor. Dolarla borçlananlar büyük panik ve endişe içindeyken, dolar yatırımcıları sevinçten havalara uçuyor. Dolar kurundaki hareketlilik devam ederken, ekonomistlerin ve yorumcuların tahminleri de merak konusu. Özellikle dolar yorumlarıyla dikkat çeken Selçuk Geçer, yeni bir tahminde bulundu ve elinde dolar olanların sevinçten bayram etmesine neden oldu.

 Dolar 20 TL basamaklarını tırmanıyor! O tarihte en zirveye fırlamış olacak!

DOLAR SEÇİMLERDEN SONRA NE OLACAK?

Dolar kurundaki dalgalanmaların bir türlü durmaması, Türkiye'deki vatandaşlar ve yatırımcıların yaklaşan genel seçime odaklanmasına neden oldu. 14 Mayıs'ta gerçekleştirilecek seçimlerin dolar kuruna olan etkisi ise merak konusu haline geldi. Dolar kuru tahminleriyle tanınan ünlü ekonomist Selçuk Geçer, bu konuda milyonlarca kişinin aklındaki soruları cevapladı. Seçimlerin dolar kurunu nasıl etkileyeceği ve seçim sonrasında doların yönü konusunda meraklı bekleyiş devam ediyor.

 Dolar 20 TL basamaklarını tırmanıyor! O tarihte en zirveye fırlamış olacak!

DOLAR 40 LİRA OLABİLİR

Döviz piyasalarında son dönemde yaşanan hareketlilik Türkiye'deki ekonomik durumun en önemli göstergelerinden biri haline geldi. Konuya ilişkin yorumları ile dikkatleri üzerine çeken ünlü ekonomist Selçuk Geçer, piyasaların tekrar düzene girmesi durumunda bile dolar kurunun düşmesinin zaman alacağına dikkat çekti. Ancak, Türkiye'ye sıcak para girişi olması halinde dolar kurunun düşebileceğini de belirtti. İki farklı senaryo olduğunu ifade eden Geçer, ekonomi yönetiminin mevcut politikalarını sürdürmesi halinde dolar kurunun 35 ila 40 TL seviyelerine çıkabileceğini dile getirdi. Diğer senaryoda ise, ekonominin eski haline dönmesi durumunda bile doların düşmesinin 5 yılı bulabileceğine işaret etti. Türkiye'nin zorlu bir sürece girdiğini belirten Geçer, dolarla borçlananların seçimler öncesinde borçlarını kapatmaları gerektiğini vurgularken, elinde dolar olanlara da "köşe bucak saklayın" tavsiyesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kentsel dönüşüm açıklaması!
2023 yeni asgari ücrette son dakika! SGK uzmanı net rakam verdi! Hiç kimse beklemiyordu!
İslam Memiş'ten inanılmaz açıklama! Herkes ona kilitlendi!

Geri Dön