24 / 04 / 2024

Dolar 21 lira! O kara gün geliyor! Doları olan herkes hemen baksın!

Dolar 21 lira! O kara gün geliyor! Doları olan herkes hemen baksın!

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, gram altın ve dolar ile ilgili çarpıcı öngörülerini paylaştı. Memiş, doların 21 lirayı göreceğini açıkladı. İşte detaylar…



Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, A Haber canlı yayınında Melih Altınok ile Sebep Sonuç Programı’nda, altın piyasasına ile ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

"DOLAR 20-21 TL OLABİLİR"

Ev faizlerinin yüzde 1'in altına düşeceğini söyleyen Memiş, "Büyüme tahminleri hala devam ediyor. Sadece geriye kur kalıyor. Türkiye'nin problemi ise yüksek kur" ifadelerini kullandı.

ABD'deki faiz artırımlarının devam ettiğini ve hala devam edeceğini söyleyen Memiş, "FED (ABD Merkez Bankası) önümüzdeki şubat ayına kadar faiz artıracak. Kur daha da yukarı yönlü hareket yapabilir. Dolar, 20-21 lira olabilir" ifadelerini kullandı.

Mart ayı ile beraber FED'in faiz artırımını durdurup piyasayı ise izleyeceğini dile getiren Memiş, "FED'in geri çekilmesi ile beraber dolar endeksinde de bu sefer bir düşüş yaşayacağız. Dünyadaki doların değerinde de geri çekilme yaşanınca bize pozitif yönde etki edecek" dedi.

Tüm dünyada artan politika faizi sebebi ile de uluslararası otoritelerin "Çarklar durur" uyarısı yaptığını söyleyen Memiş, "Türkiye faiz indiriyor, aflar, konut, arsa falan derken ciddi bir bütçe dışarıya gidiyor fakat bütçeye hızlı bir para girişi de bulunuyor. Vana ise daha yeni yeni açılmaya başladı. Ekonomide önümüzdeki zamanlarda daha büyük sürprizler açıklanacak" şeklinde konuştu.

ALTIN KONUSUNDA VATANDAŞLARA KRİTİK ÇAĞRI

Akıbeti son derece merak edilen altın yatırımcısına da uyarılar yapan Memiş, altının reel fiyatının televizyonlarda ve kuyumcularda yanlış söylendiğini açıkladı.

Altının şu anda 998 lira olarak gösterilmiş olan fiyatının gerçekte 1013 lira olduğunu ifade eden Memiş, "Altın bozdurmaya giden kişiler, ons fiyatına bakması gerek. Dolandırılmayın, tezgaha gelmeyin. Son 20 senede yüzde 6290 kazandırdı" ifadelerini kullandı.

Dolar 21 lira! O kara gün geliyor! Doları olan herkes hemen baksın!


Geri Dön