18 / 05 / 2024

Dolar 70 lira! Bu haber okunmadan dolar alınıp satılmaz! Kemerlerinizi bağlayın

Dolar 70 lira! Bu haber okunmadan dolar alınıp satılmaz! Kemerlerinizi bağlayın

Doları adım adım bile adam olarak hafızalara kazınan ünlü ekonomist Selçuk Geçer, dolar ile ilgili çarpıcı bir tahminde bulundu. Geçer, olası bir durumda doların 70 lira olabileceğini açıkladı. İşte detaylar…



Piyasa Uzmanı ve dolar ile ilgili tahminleri ile ilgili tahminleri ile oldukça dikkat çeken ekonomist Selçuk Geçer, dolar ve Türk Lirası kuru ile ilgili olarak çarpıcı tahminlerde bulundu. Dolarda gelişen yükselişlerin nedenini para politikalarına bağlayan Geçer, doların çıkacağı pik seviyeyi de açıkladı. 5 Nisan 1994 krizine oldukça vurgu yapan Geçer, daha kötü günlerin görüneceğinin sinyalini verdi. İşte elinde döviz ve altın bulunanları yakın derecede ilgilendiren detaylar.

DOLAR 5 KATINA ÇIKABİLİR

Dolarda kırılma yaşanmasına vurgu yapan ve 5 Nisan 1994 krizine vurgu yapan Selçuk Geçer, sert bir piyasanın oluşabileceğini ifade etti. Doların 5 katına çıkabileceğini söyleyen Geçer, uygulanan politikaların yetersizliğine de değindi.

Yaşanan 1994 krizi ile ilgili örnekler veren Geçer, günümüzde de bu durumun oluşma olasılığının olduğunu ifade etti. Uygulanan para politikaları ile ilgili de işlerin daha kötüye gittiğini söyleyen Geçer, bu sürecin devam etmesi durumunda 1994 krizinden daha kötü bir kriz yaşanabileceğini açıkladı. Peki 1994 krizi tekrar yaşanırsa ne olacak? Geçer, doların 60 Türk Lirası ile 70 Türk Lirası’na kadar çıkabileceğini ifade ederek 5 katına çıkan bir dolar kuruyla karşılaşmamızın olanak dahilinde olduğunu dile getirdi. Bedelin ağır olacağını söyleyen Geçer, " Bir an önce bu para politikaları ile ilgili sürecin yönetilmesinden vazgeçilmek ve ekonominin gerçekleri ile yüzleşmek zorunda" ifadelerini kullandı.

Dolar 70 lira! Bu haber okunmadan dolar alınıp satılmaz! Kemerlerinizi bağlayın


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön