19 / 04 / 2024

Dolar daha fazla yükselir mi?​​​​​​​

Dolar daha fazla yükselir mi?​​​​​​​

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, kendi Twitter hesabından "Dolar daha fazla yükselir mi?" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 4 maddelik analizi...



Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, kendi Twitter hesabı http://twitter.com/TebernKireci1'den "Dolar daha fazla yükselir mi?" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 4 maddelik analizi...

Dolar daha fazla yükselir mi?​​​​​​​

1) Merkez Bankası'nın eylül ayı beklenti anketine göre, yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 11.46'ya yükseldi. Yıl sonu dolar  beklentisi 7.34'den 7.59'a, 12 ay sonrası dolar beklentisi de 7.67'den 7.93'e çıktı.

2) Yorumu: Herkesin dolara bu şekilde saldırması devam ederse beklentilerin üzerinde rakamlar gerçekleşirse kimse şaşırmasın. İçerden ve dışardan bu kadar büyük saldırıya rağmen dolar yine de fazla yükselmiyor.

3) Ekonomi profesörleri, ekonomistler ve eski ekonomi yöneticileri el ele verip -dolar açısından- Türkiye'yi 1990'lara sürüklüyorlar. Sürükleyenlerin de sürüklenenlerinde yolu açık olsun.

4) Altın ve gümüş dururken dolar ve euroya -kısa ve orta vadeli- yatırım yapmak akıl tutulmasıdır. Altın ve gümüşe rağmen dolar ve euroya yatırım yapanlar da yaptıranlar da finansal bilgilerini gözden geçirsin.

Konutta arz açığı nereye gidecek?

Tebernüş Kireçci'yi Twitter'den takip etmek için tıklayınız

Tebernüş Kireçci'nin yazılarını okumak ve yorum yapmak için tıklayın


Geri Dön