20 / 04 / 2024

Dolar yükselir mi? 

Dolar yükselir mi? 

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, "Dolar yükselir mi? Yükselir. Niçin?" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 4 maddelik analizi...



Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, kendi Twitter hesabı http://twitter.com/TebernKireci1'den, "Dolar yükselir mi? Yükselir. Niçin?" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 4 maddelik analizi...

Dolar yükselir mi? 

1) Ekonomi yönetimi ve Türkiye'yi yönetenler ihracat avantajı için yüksek kur istiyor. 

Yüksek kur politikasının iç piyasada hayat pahalılığı anlamına geldiğini anlamıyorlar. Tencereyi kaynatmaz. Kaynamayan tencere tehlikelidir.

2) Kurun yükselmesi ihracatta avantaj sağlarken hayatı daha pahalı hale getiriyor. Kamu yönetiminde başlar ayak, ayaklar baş olmuş. Halkın halini anlayan ya da dinleyen yok.

Dolar yükselir mi? 

3) "Faizleri düşüreceğiz" açıklaması özelde doları genelde dövizi yükseltiyorsa faizle -bu dönemde oynamanın- tehlikeli olduğu anlamına gelir. Israrla "Faizleri düşüreceğiz" açıklaması yapmanın anlamı yok.

4) Dolar ne kadar yükselirse yükselsin -iç piyasada- başta konut ve araba olmak üzere varlık fiyatlarındaki artışa yetişemez. Dolar bir yatırım enstrümanı değildir. Parayı enflasyona karşı koruyormuş gibi görünür. Ama gerçekte tasarrufları eritir.

Konut piyasasında bundan sonra ne olacak?

Hani konut fiyatları yarıya düşecek, dolar ikiye katlayacaktı?

Ticaret açısından Yahudilerle Türklerin farkları!

Kayserililerin ticarette başarılarının sırları!

Doktorlar emlak yatırımında niçin başarısız olurlar?

Tebernüş Kireçci'yi Twitter'den takip etmek için tıklayınız

Tebernüş Kireçci'nin yazılarını okumak ve yorum yapmak için tıklayın


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön