24 / 04 / 2024

Dolar kuru bugün ne kadar?

Dolar kuru bugün ne kadar?

Bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olmasından dolayı piyasalar kapalı. Piyasaların kapalı olmasına rağmen dolar/TL 8.30 düzeyinin üzerinde işlem görüyor. Euro/TL ise 10 TL'nin üzerinde seyrine devam ediyor.



Dolar/TL, ABD ve Türkiye ilişkilerine yönelik endişeler ile Türkiye ekonomisine ilişkin devam eden risklerin etkisiyle 8.30’un üzerinde işlem görüyor.

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; İşlemciler ABD ile olan ilişkilerde hızlı bir bozulma riskinin altını çiziyor. Ayrıca işlemciler, TL’nin yeniden değer kaybetmesinin enflasyonda yeni yükselişlere neden olacağını ve olası yeni faiz artışı ihtiyacının karşılanmayacağı beklentisindeki endişelerin gittikçe artacağını söylüyor.

 Dolar kuru bugün ne kadar?

Bankacılar ise son bir kaç haftadır küresel piyasalarda yaşanan riskli varlıklara yönelik gerçekleşen gelişmelerden TL’ye yönelik risklerin önüne geçtiğini fakat bu riskin kalıcı olmayabileceğini belirtmişlerdi.

 Dolar kuru bugün ne kadar?

“EKONOMİYE YÖNELİK RİSKLER DEVAM EDİYOR”

Bir bankanın döviz masası işlemcisi, dün sabah “ABD ile ilişkilerin kısa vadede daha da gerileyeceği endişesi”nin TL’deki satış baskısında etkili olduğunu belirtirken, bunun yanı sıra “rezervlerin gerekirse daha fazla satılabileceği” anlamına da gelecek söylemlerin dün piyasada endişeleri artıran bir etken olduğunu söylemişti. Bankacı şöyle devam etti:

“Türkiye ekonomisine yönelik riskler devam ediyor. Geçen haftalarda küresel risk iştahındaki canlı seyir ve faizin yüzde 19’da sabit tutulması risklerin fiyatlamalarda daha az hissedilir olmasını sağlamıştı. Ancak küresel satış baskısı başladığında TL önemli bir değer kaybı yaşadı. Bunun yanı sıra hafta sonu tatili 3 gün olacak. Hafta sonunda yaşanabilecek olayların riskleri göz önüne alan yatırımcılar bir süredir olduğu gibi pozisyonlarını hafta sonu için kapadığını görüyoruz. Gerekirse hafta başında tekrar açıyorlar. Tüm bunlar TL için iyimser bir söylem yapamamamıza neden oluyor.”

Dolar kuru yükselişe geçti!

Dolar ve euro yükselişe geçti!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön