23 / 04 / 2024

Dolar kuru için flaş açıklama geldi!

Dolar kuru için flaş açıklama geldi!

Altın fiyatlarında gerçekleşen yükselişin ardından dolar yatırımcıları döviz kurunda artış olacak mı sorusunun yanıtını aramaya başlarken 135 milyar dolarlık Doubleline Capital'in sahibi olan Jeffrey Gundlach'tan flaş dolar tahmini geldi...



Milyonlarca insan, altındaki yükselişin ardından gözlerini dolara çevirdi ve dolar ne kadar olacak? Dolar yükselecek mi? Dolar düşecek mi? sorularının cevaplarını araştırıyor. Milyarlarca doları yöneten DoubleLine Capital kurucusu ve CEO'su olan Jeffrey Gundlach yatırımcılara tavsiyede bulundu.

Takvim Gazetesi'nde yer alan habere göre; Gundlach, dolardaki düşüş beklentisinin olduğunu,  altın fiyatları ise çok daha yüksek seviyelere geleceğini aktardı.

Dolar kuru için flaş açıklama geldi!

Gundlach "Dolarda düşüş ile altın fiyatlarının çok daha yüksek noktaya ulaşacağını tahmin ediyorum. Emtiada da 15 ay önce başlayan yükselişin devam etmesi için halen önemli bir alanı var" açıklamasını yaptı.Milyarder CEO, altın için görüşlerinin kısa vadeli değil uzun vadeli olduğunu sözlerine ekledi.Gundlach "Dolar aşağı gidecek, kısa vade için beklentim nötr olsa da uzun vadede dolar endeksinin 70 seviyesinin altına inmesi ihtimal dışı değil" yorumunda bulundu.

Dolar kuru için flaş açıklama geldi!

Işık Menkul tarafından yapılan açıklamada ise şöyle denildi: "Dünkü işlem gününde 8.58 seviyesi altında kısmen TL lehine kapanış gördüğümüz kurda, yeni günde de bu yöndeki işlemlerin devam etmesi halinde 8.52/8.50 destek bölgesi ilk etapta önem arz edecek. Öte yandan, olası alıcılı işlemlerde ise 8.62 ve 8.71 direnç bölgeleri takip edilecek olup, özellikle de 8.71 seviyesi üzerine kalıcılıkla çıkılıp çıkılmayacağı teknik anlamda kritik olacak.

Dolar kuru için flaş açıklama geldi!

Dünkü işlem gününü 1888 seviyesinden bir miktar satıcılı kapatan değerli metalde, yeni işlem gününde de şuan için kısmen satıcılı görünüm hâkim. Bu yöndeki işlemlerin devam etmesi halinde 1875 ve 1869 destek noktaları ilk etapta takibe alınacak olup, 1869 seviyesi altındaki kalıcılıklarda satış baskısı derinleşebilir. Yeniden görülebilecek alıcılı işlemlerde ise 1898, 1906, 1912 ve 1918, direnç seviyeleri ilk etapta izlenebilir."

Döviz kurlarında son durum!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön