19 / 04 / 2024

Dolar ne kadar? KKM öncesi seviyeye geriledi

Dolar ne kadar? KKM öncesi seviyeye geriledi

ABD'de beklentilerin üzerinde gelen enflasyon verici ve öncesi nedeniyle dolar endeksindeki güçlenmenin yanında kredi derecelendirme kuruşlarının uyarısı dolar/TL'yi 17,46'nın üstüne taşıdı.



Kurdaki yukarı yönlü hareketleri makroihtiyati önlemlerle kontrol etme çabasına karşılık dolar/TL küresel çapta dolar endeksinin değer kazanması ve kredi derecelendirme kurumlarından gelen not indirimi ve uyarılar sonrasında önlemler önceki seviyesini aşmış durumda. Önce 9 Haziran’da ardından da 24 Haziran’da başta Hazine ve Maliye Bakanlığı olmak üzere Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu ile Merkez Bankası üst üste makroihtiyati önlemleri devreye soktu. 24 Haziran öncesi 17.4473 lira seviyelerinde olan dolar/TL önlemlerin açıklanmasının ardından 16.09 liraya kadar gerilese de yönünü yeniden yukarıya çevirmiş durumda. Dün ise Türkiye piyasalarının bayram tatili sonrası açılmasıyla birlikte dolar endeksi beklentinin üzerinde gelen ABD enfl asyon verisi ile 108 seviyelerini aşarken ederken dolar/TL 17.46 lirayı geçmiş durumda. Türkiye’nin 5 yıllık ifl as risk primi CDS’leri ise 882.94 puanla yükselişini sürdürüyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön