25 / 04 / 2024

Dolar TL kurunda son tahmin geldi! İşte 2023 yıl sonunda doların geleceği seviye!

Dolar TL kurunda son tahmin geldi! İşte 2023 yıl sonunda doların geleceği seviye!

Son günlerin en tartışmalı konularından birisi de Türk Lirası’nın dolara karşı değeri. Bu konuda ekonomistler ve yatırım bankaları birbirinden farklı farklı tahminler paylaşsa da genel olarak dolar TL kurunda önümüzdeki günlerde yukarı giden bir seyir öngörülüyor.



Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerini Recep Tayyip Erdoğan’ın kazanmasının ardından şimdi gözler piyasalara çevrildi. Yatırımcıların en çok merak ettiği konuların başında ise döviz cephesinde neler olacağı geliyor. Seçim öncesi yapılan tahminlere göre Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeniden seçilmesi halinde dolar TL kurunun 30 liraya kadar yükseleceği öngörülüyordu. 28 Mayıs Pazar günü gerçekleşen seçimlerin ardından ise piyasaların kendisine nasıl bir yön çizeceği ve dolarda ani sıçramalar olup olmayacağını merak ediliyor.

Dolar TL kurunda son tahmin geldi! İşte 2023 yıl sonunda doların geleceği seviye!

İkinci tur seçimlerini Recep Tayyip Erdoğan’ın kazanmasının ardından piyasalar haftaya tahminlerin aksine pozitif bir havada başlangıç yaptı. Dolar kurunda sınırlı yükselişler gözlense de borsa iki gündür pozitif bir hava ile işlemlere devam ediyor ancak bu iyimser havanın ne kadar süreceğine ilişkin uzmanlar çok net bir şey söyleyemiyor. Çünkü seçimlerin sonuçlanmasının ardından piyasalar daha çok ekonomi yönetiminin başına kimin geçeceğine ve uygulanacak politikalara odaklanmış durumda. Tahminler de uygulanacak politikalara göre değişebiliyor.

Enflasyonla mücadele kapsamında düşük faiz politikasına devam edilmesi halinde piyasalardaki volatil havanın devam edeceği ve buna bağlı olarak dolar TL kurunda yükselişler olabileceği öngörülüyor.  2023 yılsonu dolar TL kuru beklentisini 26 lira seviyesinde açıklayan Capital Economics'in Gelişmekte olan piyasalar Kıdemli Ekonomisti Liam Peach, seçimlerin ardından Türkiye ekonomisinin daha büyük makroekonomik istikrarsızlığa doğru giden bir patikaya itmesinin ve Türk Lirası’nda büyük düşüşlerin gündeme gelmesinin olası olduğunu savundu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön