26 / 04 / 2024

Dolarda şok eden detay ortaya çıktı! Haberi alınca ne yapacaklarını şaşırmışlar

Dolarda şok eden detay ortaya çıktı! Haberi alınca ne yapacaklarını şaşırmışlar

Dolar, kur korumalı mevduata geçildikten sonra ilk kez 15,65'in üzerine çıktı. Bu haberi alan bankacıların büyük bir şaşkınlık yaşadığı öğrenildi. Bankacılar tek çare olarak ciddi miktarda döviz satışı öneriyor. Aksi takdirde dolar kısa sürede 16 TL'ye sabitlenecek.



Kur korumalı mevduata geçilmesinin ardından uzun süre 14 TL'ye sabitlenen dolar, kur korumalı mevduatın da etkisi olması rağmen küresel dengeler nedeniyle yeniden 15 ve yukarını gördü. Kur korumalı politikadan bu yana istikrar gören bankacılar da gelen haber nedeniyle büyük bir şaşkınlık yaşadı.

TEK ÇARE GÜÇLÜ DÖVİZ SATIŞI

Birçok bankacı dolar/TL'nin yeni işlem bandını 15-15,5 olarak tahmin ediyordu. Ancak bu seviyenin aşılmış olması ile birlikte piyasa kamunun güçlü bir şekilde seviyelerin üst bandını savunup savunmayacağını takip edecek. Bankacılara göre güçlü döviz satışı yapılmazsa kurda yeni bant 15,5-16,00 olabilir.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön