28 / 03 / 2024

Dolarda yeni dönem! Alım satımda miktar belli oldu!

Dolarda yeni dönem! Alım satımda miktar belli oldu!

Döviz alım satımında kimlik zorunluluğunun ardından yeni düzenleme ile alım satıma sınır geldi ve sınır 5 bin ABD Doları olarak belirlendi.



Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), kimlikle döviz alım-satımına ilişkin önemli bir karar yayınladı.

GİB'in resmi sitesinden yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Dolarda yeni dönem! Alım satımda miktar belli oldu!

“Resmi Gazete'de yayımlanan Vergi Kimlik Numarası Genel Tebliği'nde (Sıra no: 2) Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ ile (Sıra No: 5) Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Karar’a İlişkin Tebliğler uyarınca kurulan ve kurulacak olan yetkili müesseselerin efektif/döviz alış ve satış işlemlerinde ve müşterileriyle yapacakları sözleşmelerde işlem ve sözleşmeleri yapmadan önce vergi kimlik numarası tespit etme ve kullanımı zorunluluğuna ilişkin sınırın 3.000 Amerikan Dolarından 5.000 Amerikan Dolar olarak belirlenmiştir. ”


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön