19 / 04 / 2024

kota

kota

Milyonlarca vatandaşın eli ayağı olan e - Devlet'te yeni döneme girildi. Artık, mobil abonelerin e - Devlet Kapısı kullanımı internet kotalarından gitmeyecek. İşte detaylar...

Dolarda yeni dönem! Alım satımda miktar belli oldu!

Döviz alım satımında kimlik zorunluluğunun ardından yeni düzenleme ile alım satıma sınır geldi ve sınır 5 bin ABD Doları olarak belirlendi.

Altın piyasasında şok gelişme! Altına kota getirildi, kaçakçılık başladı!

Dün Hakkari'de 221 kilogram gümrük kaçağı külçe altın ele geçirildi. Ekonomist Tunç Şatıroğlu ise altın ithalatının yasaklanmasının yanlış bir karar olduğunu söyleyerek  meydana gelen olayın buna bir örnek olduğunu söyledi. 

Yabancılardan para en çok gayrimenkule geldi: 3.6 milyar dolar!

Türkiye'ye 2023’te gelen 10.6 milyar dolarlık uluslararası doğrudan yatırımın 3.6 milyar doları yabancılara satılan gayrimenkullerden geldi.  Vatandaş, “Yabancıya serbest, yerliye kota, bu kadar satış olursa ev fiyatlarının uçması normal”  diye tepki gösterdi.

Öğrencilere güzel haber: 10 GB ücretsiz internet ekimde kullanılacak!

Öğrencileri kapsayan 10 GB internet ekim ayında kullanılmaya başlanacak. Üniversitelilere bir hatla sınırlı olmak üzere 12 ay boyunca aylık 10 GB kota tanımlanacak. 

Borsa İstanbul'dan kota duyurusu: Altın ithalatında üye bazında kota getirildi!

Borsa İstanbul tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda işlenmemiş altın ithalatı kotasının genişletildiği bilgisi paylaşıldı. 

24 ayar altına kota getirildi! Altın yatırımcılarının ağzı açık kalacak! Yastık altında altını olanlar hemen baksın!

Altın takı ithalatına getirilen yüzde 20'lik verginin ardından külçe altın ithalatında aylık kota getirildi. Bu uygulama ile yastık altındaki altınların çıkarılması için kampanyaların düzenlenmesi gerektiğini belirtiyor.

Altın fiyatlarında son dakika gelişmesi! İslam Memiş'ten çarpıcı uyarı

Bakanlığın altın ithalatına kota uygulayacağına dair haberler ve mücevher grubuna ek yüzde 20 vergi kararı altına olan talebi yükseltti. Altının gramı 100 TL birden yükselirken Finans Analisti İslam Memiş, önemli açıklamalarda bulundu. İşte tüm detaylar...

Hazine cari açığa karşı altın ithalatına kota koymayı planlıyor!

Hazine ve Maliye Bakanlığı altın ithalatına kota getirmeye hazırlanıyor. Bakanlık kota ile ithalatın cari açık üzerindeki olumsuz etkilerini azaltılmaya çalışırken, sektör temsilcileri kayıt dışının artmasından endişeli.

Altına kota uygulaması resmen başlıyor... Piyasa karışacak

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından altına kota geliyor. Piyasa karışacak. İşte detaylar...

Altın ithalatına 'kota uygulaması' yolda!

Hazine ve Maliye Bakanlığı altın ithalatına 'kota uygulaması' için çalışmalarını hızlandırdı. Peki, nedir bu kota uygulaması? İşte detaylar...

TMO resmen duyurdu! Çiftçiler siz de hemen bakın! Kota sınırlaması olmadan alım yapılıyor! 

TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal, depremzede üreticilerden kota sınırlaması olmadan alım yapıldığını belirtti. İşte ayrıntılar...

Kota Madeni Yağ İnşaat Makina Lojistik Elektrik Hırdavat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kota Madeni Yağ İnşaat Makina Lojistik Elektrik Hırdavat Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de Oğuzhan Koto tarafından kuruldu.

Döviz bürosundan kimlikle döviz almak isteyenlere yeni kota getirildi

Türkiye'nin dövize olan ihtiyacı her geçen gün artarken hükümet 'şirketlere elinizdeki fazla dövizi satın' anlamına gelen bir dizi karar aldı. Hükümet vatandaşların bireysel olarak da döviz alımına yeni sınır getirdi.

Yabancıya konut satışında flaş gelişme! Resmen Meclis'e geldi! Yeni sınırlandırmalar geliyor!

TBMM'ye sunulan Türk Vatandaşlığı Verilmesine Sınır Getirilmesi Kapsamında Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi kapsamında bazı bölgelerde yabancılara konut satışının tamamen yasaklanması, bölgesel kota konulması ve sadece 1 konut alınmasına izin verilmesi amaçlanıyor.

kota Haberi

kota

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, milyonlarca kişinin kullandığı ve hayatını kolay hale getiren uygulama ola e – Devlet Kapısı hakkında açıklamalarda bulundu. E - Devlet Kapısı kullanımının mobil abone olan kişilerin internet kotasından harcamayacağını dile getirerek, "Vatandaşlarımızın her türlü işlemlerini her koşulda yapabilmeleri için çabalıyoruz" ifadelerini kullandı.

Koç, "kotasız e - Devlet" çalışması ile ilgili derinlemesine bilgi verdi.

E - Devlet Kapısı'nın her geçen gün gelişen hizmetleri ile Türkiye'nin dijital yüzü olduğuna dikkat çeken Koç, platformun 88 kuruma ait 6 bin 600'den fazla dijital hizmet sunduğunu ifade etti.

Koç, e – Devlet Kapısını kullanan vatandaşların dijital hizmete her yerden girebilmesi için aralıksız çalışmalarını sürdürdüklerine dikkatleri çekerek, şu şekilde konuştu:

"e - Devlet Kapısı'nda amacımız; uygulamayı kullanan tüm vatandaşlarımızın 7...