26 / 04 / 2024

Dolarla ilgili 3 korkutan senaryo: "35-40 lira olur"

Dolarla ilgili 3 korkutan senaryo:

"Bizim de bütçe açıklarımızın artması ile enflasyon faiz makası genişler bir bakmışsınız dolar 1 haftada 20 lira olmuş, yıl sonunda 35-40 TL"



Yeni ayın ilk günü ile beraber döviz ve altındaki yükseliş kaldığı yerden devam ederken dikkatler "piyasaya müdahale" iddialarına çevrildi. Olası senaryolar hakkında değerlendirmede bulunan Piyasa Analisti Selçuk Geçer, doların ulaşacağı maksimum zirveyi açıkladı.

İsabetli piyasa tahminleri ile bilinen Analist Selçuk Geçer dolar için 3 ayrı korkutan senaryosunu paylaşı. Dövizdeki artışın devam edeceğini ifade eden Geçer, dolar için 3 haneleri rakamlara da dikkat çekti. İşte o korkutan senaryolar!

Dolarla ilgili 3 korkutan senaryo: "35-40 lira olur"

"Altın ve döviz emin adımlarla tırmanışını sürdürüyor. Anlaşılan o ki bu artış devam edecek. Bunun önüne geçilemeyecek. Engellemek de doğru değil. Doları düşük tutmak için 1 yıl fedakarlık gösteriyoruz. Cebimizden para veriyoruz. Bugün akaryakıt 25 lirayı geçtiyse bunun sebebi doları kontrol etmeye çalışmaktır. 
Gram altının fiyatı hem ons hem de dolara göre yukarı çıkarken dolar düşecek mi? Döviz yükselir. Dolar önümüzdeki hafta 16,90'a doğru gidecek. 17'yi kırdıktan sonra 25'in altında kapatırsak öpüp başımızın üstüne koyalım. 30 liraya çıkarsa şaşırmayın. Geldiğimiz nokta ne yazık ki bu.

ABD'ye kaçış çok büyük

"ABD'ye giden parada hisse senedi piyasasıyla da bakmak zorundayız. Piyasanın yükseliş göstermesi ABD'ye para girişinin hızlandığını gösteriyor. Altınsa ABD'deki tahvilleri gösteriyor. Amerika'ya bir ilgi mevcut. Kurla faizin bağını koparttık. Cepte para bitince doların yükselişini izler olduk. Dolar niye yükselecek? Amerika'ya para kaçışı devam ederse hareketliliği daha da sert bir hal alacak. Sıkıntılar büyüyecek, bu hareketlilik kaçışa hız verip doları arttıracak.

3 farklı senaryo, hepsi birbirinden korkunç

Dolar için 3 senaryoyu açıklayan Selçuk Geçer şunları ifade etti:

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön