25 / 04 / 2024

Dolarla ilgili flaş karar Resmi Gazete’de yayımlandı

Dolarla ilgili flaş karar Resmi Gazete’de yayımlandı

Döviz alış satışlarda vergi numarası tespiti gerektiren limit sınır 3000 dolardan 5000 dolara çıkarıldı.



Özel finans kurumları, banka, posta merkezleri ve yetkili kurumlarca döviz alım-satımı işlemlerinde vergi numarası tespitini gerektiren tutar sınırı 2000 dolar olarak belirlendi.

Resmi Gazete’de bugün yayımlanan ve vergi numarası genel tebliğinde değişiklik yapan karara göre özel finans kurumları, bankalar, posta merkezleri ile Türk parasını koruma hakkında karar kapsamında kurulmuş yetkili kurumlar tarafından döviz alış satışında vergi kimlik numarası tespiti gerektiren tutar limiti 3 bin dolardan 5 bin dolara yükseltildi.

Dövize terör tedbiri

Diğer taraftan, Resmi Gazete’de yine bugün yayımlanan başka bir kararda suç gelirlerinin aklanmasına ve terörün finanse edilmesinin önüne geçilmesine ilişkin tedbirlerde de değişiklik yapıldı.

Değişikliğe göre banka ve finans kurumarı tarafından suç gelirlerinin aklanmasını engellemek maksadıyla kimlik tespiti gerektiren para transferlerinde sınır 10 bin lira artırılarak 85 bin liraya çıkartıldı.

Dolarla ilgili flaş karar Resmi Gazete’de yayımlandı

İlgili karar kapsamında sorumlu olarak tanımlanan kişi, kurum ve kuruşlar tarafından herhangi bir işlem tutarı ya da birbiri ile bağlantılı bşrden çok işlemin tutarı söz konusu tutar üzerinde olduğunda müşterileri adına ya da hesabına hareket edenlerin kimliğini saptama ve işlemin gerçek sahibininin ortaya çıkarılmaıs için gerekli tedbirleri alma yükümlülülüğü bulunuyor.

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön