20 / 04 / 2024

Dolar/TL bugün ne kadar?

Dolar/TL bugün ne kadar?

Büyük ve küçük ölçekli yatırımcılar tarafından yakından takip edilen dolar kuru güne düşüşle başladı. Dolar/TL güne 8,33 liradan başladı.



30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle yurt içi piyasaların kapalı olduğu haftanın ilk işlem gününde dolar/TL, uluslararası piyasalarda 8,32-8,40 bandının ardından günü yüzde 0,3 artışla 8,3799'dan kapattı. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; dolar/TL, yeni haftanın ikinci işlem gününe önceki kapanış seviyesinin yüzde 0,6 altında 8,32 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda avro/TL yüzde 0,4 azalışla 9,84'den, sterlin/TL yüzde 0,4 düşüşle 11,48 liradan alıcı buluyor.

Dolar endeksi 92.462 ile 6 Ağustos'tan bu yana en düşük seviyesini görürken, euro/dolar paritesi 1.1833 ile yaklaşık 4 haftanın en yüksek seviyesini test etti.

Dolar/TL bugün ne kadar?

Analistler, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs vaka sayılarınsaki artış nedeniyle karışık sinyaller üreten makroekonomik veriler ve para politikalarına yönelik belirsizliklerle döviz piyasalarında dalgalanmaların sürdüğünü aktardı.

Dolar endeksinin 93 kritik eşiğini aşağı yönlü kırdığını belirten analistler, Euro Bölgesi'nde enflasyonun 100 günlük hareketli ortalamayı da aşan 92,1 seviyelerinin gündeme gelebileceğini söyledi. ABD'de ve tüketici güven endeksi verileri bugün izlenecek.

Dolar/TL bugün ne kadar?

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön