23 / 04 / 2024

Dolar/TL tarihi zirveyi yeniledi!

Dolar/TL tarihi zirveyi yeniledi!

Güne 7.20 seviyesinde başlayan dolar/TL kuru, ilerleyen saatlerde 7.24'ü aşarak tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktı. Kur, 7.25 seviyesini test etti.



Haftaya 7 liranın hemen üzerinde başladıktan sonra Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) swap düzenlemesinin ardından yukarı yönlü hareketini güçlendiren dolar/TL kuru, gece  yarısı 7.20 liraya kadar tırmandı. Bu sabahın ilk saatlerinde 7.21 seviyesinin üzerinde işlem gören kur, ilerleyen saatlerde 7.2429 seviyesini aştı.

Sputniknews'de yer alan habere göre; dolar/TL'de tüm zamanların en yüksek seviyesi 13 Ağustos 2018'de 7.24 ile görülmüştü. Bu veriyle birlikte kur yeni bir rekor kırmış oldu.

7.25 seviyenin test edilmesinin ardından kur, saat 09:54 itibariyle 7.23 seviyelerinde işlem görüyor. Bu arada euro/TL de 7.83 seviyesine kadar çıktı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön