25 / 04 / 2024

Dolar kuru bugün ne kadar?

Dolar kuru bugün ne kadar?

Milyonların yakından takip ettiği dolar/TL dün gün içerisinde 13,95 seviyesini geride bırakarak tarihi zirveyi yeniledi.



Dolar/TL dün yukarı yönlü hareket ederek zirveye ulaştı. Rekorun ardından dolar/TL  yeni haftanın üçüncü işlem gününe13,57-58 seviyesinde başladı. Euro ise 15,40 lira seviyesinde işlem görüyor. 

NTV'de yer alan habere göre; euro dolar paritesi 1,13'te yer alırken dolar endeksi 95,9'da konumlanmış durumda.  Küresel piyasalarda Fed Başkanı Jerome Powell'ın varlık alımlarının azaltılması sürecini birkaç ay erken bitirmeyi değerlendirebileceklerine yönelik sözleri baskı yarattı.  

Dolar kuru bugün ne kadar?

2023 seçimleri öncesinde faiz, enflasyon ve kurda düşüş olacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında, şu ifadelere yer verdi: 

"Zengini zengin yapan modern faizciliktir. Faiz zengini daha zengin, fakiri daha fakir yapar.Kur-faiz spekülasyonu ile karşı karşıyayız. Dolayısıyla bu spekülasyonu ancak biz engelleriz. Yüksek faiz için kısa vadede ülkeye giren fonlar var. Bu dövizi düşürebilir ama bizim için ideal değildir. Yükselen kuru düşürmek için her seferinde daha fazla faiz vermek gerekir. Kur-faiz-enflasyon sarmalında yaşamayacağız. Büyümeyi istikrarsız hale getirmelerine müsaade etmeyeceğiz ve biz bu sarmaldan çıkacağız."

Dolar/TL 13 liranın üzerinde!

Dolar güne yükselişle başladı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön