27 / 04 / 2024

Dolar/TL yeni tarihi zirvesini gördü!

Dolar/TL yeni tarihi zirvesini gördü!

Dolar/TL öğleden sonra 7,4007 ile tarihi zirvesini yeniledi. Dolar/TL daha önce en yüksek seviye olarak 18 Ağustos'ta 7,4005 seviyesini test etmişti. İç dinamiklerin etkisiyle dolar/TL kurunda yukarı yönlü hareket devam ederken, bugün 7,40'ı aşan kur yeni rekor seviyesini gördü.



Ağustos ayı başında değişkenlik göstererek 7 TL üzerinde kalıcılık sağlamayı başaran dolar/TL kuru yeniden 7,40 seviyelerine geldi. Geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı müjdeli haber açıklaması ile 7,21 TL'ye kadar geri çekilen dolar/TL, ardından yükselişe geçti.

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre; dolar endeksi ABD - Çin ticaret iyimserliği ve COVID-19 aşısı konusundaki ilerleme haberleri ile gerilemesine karşın, Fitch'in Türkiye'nin kredi not görünümünü "durağan"dan "negatif"e çevirmesi, Doğu Akdeniz'de devam eden jeopolitik riskler ve 550 seviyesinin üzerinde bulunan CDS primi TL'yi yeniden zayıflatan unsurlar olarak gösteriliyor. 

Dolar/TL saat 16:00 itibariyle en yüksek 7,4007 seviyesini gördü. Kur ardından 7,3970 seviyesine çekildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön