19 / 04 / 2024

Domaniç Belediyesi kapalı işletmelerden kira almayacak!

Domaniç Belediyesi kapalı işletmelerden kira almayacak!

Domaniç Belediyesi, kiracısı olan işletmelerden kapalı oldukları süre boyunca ücret almayacak, diğer kapalı işletmelere de para yardımında bulunacak.



Kütahya Domaniç Belediyesinin, kiracısı olan işletmelerden kapalı oldukları süre boyunca ücret almayacağı, diğer kapalı işletmelere de para yardımında bulunacağı belirtildi.

Domaniç Belediye Başkanı Sahvet Ertürk, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, koronavirüs (Kovid-19) riskine karşı dezenfekte çalışmalarının yanı sıra ilgili bakanlıkların aldığı kararla, kapalı olan esnafa kira desteğinde bulunacaklarını dile getirdi.

Salgın sebebiyle önlem amaçlı kahvehane ve kafeteryaların kapatıldığını dile getiren Ertürk, şunları söyledi:

"Bu sektörde çalışıp evine ekmek götüren esnafımıza destek olmak amacı ile Belediyemize ait kapanan iş yerlerinden ilk etapta 1,5 aylık kira alınmayacaktır. Diğer kapanan iş yerlerinin mülkiyeti kendisine ait olan esnafa 250 lira, kiracı olan esnafımıza ise 500 lira yardım yapma kararı alınmıştır. Birlik ve beraberlik içerisinde en kısa zamanda inşallah 14 gün kuralına da uyarak bu kötü günleri atlatacağız."

Başkan Ertürk, esnafın zor gününde yanında olduklarını, risk ortadan kalkıncaya kadar belediye olarak tüm imkanlarını halkın sağlığı için seferber edeceklerini söyledi.
 


Geri Dön