24 / 04 / 2024

Domino's Pizza en çok Güneydoğu'da büyüyor!

Domino's Pizza en çok Güneydoğu'da büyüyor!

Türkiye'de 445 restorana ulaşan Domino's Pizza, Doğu'da atağa kalktı. Genel Müdür Saranga, "Son 3 yılın en hızlı büyüyen bölgesi Doğu ve Güneydoğu" dedi..



Domino's Pizza, Türkiye genelinde 445 restoranıyla atağa kalktı. Domino's Pizza Türkiye Genel Müdürü Aslan Saranga, son 3 yılda en hızlı büyüyen bölgelerin Doğu ve Güneydoğu olduğunu söyledi. Özellikle Van, Erzurum, Adıyaman, Malatya ve Mardin'den franchise almak isteyen girişimci sayısının patladığını belirten Saranga, "Satış da büyük ölçüde artıyor. O bölge insanı büyük şehirlerdeki tüketim alışkanlıklarına sahip olmak istiyor. Genç girişimciler restoran açıyor. Pizzaya ilgi büyük" diye konuştu. 


1 MİLYAR $'LIK PAZAR 

Türkiye'deki pizza pazarının 1 milyar dolara ulaştığını 2018'de ise rakamın 1.6 milyara çıkacağını açıklayan Saranga, 2017'de 800 restoranla 6 ülkeye yayılacaklarını söyledi. Türkiye dışında Rusya, Azerbaycan, Gürcistan'a da restoran açtıklarını kaydeden Saranga şöyle konuştu: "Domino's, pizza pazarının lideri. Bunu korumak için hem yeni restoran yatırımlarımıza devam edeceğiz, hem de inovasyonlarımızı sürdüreceğiz." Saranga, Türkiye'de düşük gelir grubu olan C ve D segmenti müşterinin, orta ve yüksek gelir grubu olan A ve B'ye göre daha hızlı büyüdüğünü söyledi. Bunun nedeninin pizzanın uygun fiyatı olduğunu belirten Saranga, "Orta boy bir pizzayı 9-10 liraya satıyoruz. Bunu iki kişinin yediğini düşünürsek aslında 6-7 liraya karın doyuruyoruz" diye konuştu. 


Sabah


Geri Dön